Herkese merhabalar, sizleri bu konuda çok rahatsız ettim ama yine bir sorum var. YouTube da başka kanallardan öğrendiğim evde yapılabilecek şeyleri yapsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?(Tüm videolarım kopya olmayacak ama kopya olanlarda olabilir.)
Bilgi kanalı ise kendi yorumların ile anlatabilirsin. Rehberleri izleyip ve uyguladıktan sonra kendi tarzını katar isen izlenebilir. Ama farklı şeyler katmaya çalış. Yaratıcı düşünmeye çalış. Başarılar dilerim.
Kopya olanlarda olabilir demek emek hırsızlığı demek. Bir başkasının yaptığı işten bir şeyler öğrenip esinlenmek ve uygulamak yanlış değil hatta bir başkasının videosunu izlerken aklına gelen fikri uygulayıp ortaya koyduktan sonra o kişiye teşekkür edebilirsin bu yanlış değil. Ama bir videoyu izleyip %80-%100 arası kopyalamak örnek olarak aynı müzikleri, resimleri, şakaları ve o videoyu çeken arkadaşın tarzını kopyalamak hem etik değil hem başını ağrıtır. Bir video izleyip fikir kazanmak farklı aynı videonun başlığını değiştirip upload etmek farklı özgün olmakta fayda var.
Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim,gerçekten hepsi ayrı ayrı çok değerli.Benim yapacak olduğum örneğin kola kutusundan ocak yapımını izlerken ben olsam öyle değilde böyle yapardım gibi şeyler.Esinlendiğim videolar daha çok yabancı kanallardaki bu tarz videolar.Yine bir örnek verecek olursak CrazyPT kanalındaki videolar esin kaynağım oldu diyebilirim.Ama kesinlikle aynısı değil hatta gelişmişi diyebilirim.
(Bu arada size daha erken teşekkür edecektim ama imla hatasından mod arkadaş on gün ban atmış bu yüzden yeni hesapla yazdım.Hayırlı akşamlar.)