YouTube'da izinsiz videom paylaşılmış

BlackFBI

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben arkadaşlar arasında bir gruba bir video attım. Videoda ben ve bir arkadaşım daha var. İkimiz de videonun paylaşılmasından rahatsız olduk gruba sorduğumuzda herkes ben atmadım dediler. YouTube'a videoyu yükleyeni bulamıyoruz. Videoyu bir sosyal mecrada paylaşmadık ama biz çektik. Bu videoyu herhangi bir yolla kaldırtmamız mümkün mü, veya YouTube desteğe nereden ulaşabilirim?

Telif hakkının ihlal edilmesi durumunda ise izinsiz şekilde video paylaşan kişi Youtube platformuna, şikayet edilir

Telif hakkı diye bir şey var arkadaşım, atabilirsin büyük ihtimalle video kaldırılır.

Herhangi bir yerde paylaşmadığınız için Telif'i size ait değil. Video içerisindeki şahısların siz olduğunu kanıtlarsanız belki bir ihtimal. Gruptaki biri paylaşmıştır.

Herhangi bir yerde paylaşmadığınız için Telif'i size ait değil. Video içerisindeki şahısların siz olduğunu kanıtlarsanız belki bir ihtimal. Gruptaki biri paylaşmıştır.

O nasıl oluyor bir insanın yüzünü izinsiz çekmek telif hakkına giriyor ve bu arkadaşın yüzü gözüküyormuş yani şikayet hakkı var.

O nasıl oluyor bir insanın yüzünü izinsiz çekmek telif hakkına giriyor ve bu arkadaşın yüzü gözüküyormuş yani şikayet hakkı var.

Video sahibinin o olduğunun bir kanıtı yok. Ancak yüzü gözüküyorsa ve o kişinin kendisi olduğunu kanıtlarsa kaldırtabilir.

Şahsınıza ait herhangi bir Google hesabından YouTube Stüdyo'ya girin, o kısımda telif hakkı ile ilgili bölümde gereken adımları takip edin. İnceleme biraz sürebilir ama eğer ispatlanırsa video kaldırılacaktır.
Eğer ciddi bir durum varsa ve sorun yaşıyorsanız, gerekli mercilere başvurarak hakkınızı savunabilir hatta bundan tazminat bile alabilirsiniz lakin anladığım kadarıyla o kadar büyük bir durum yok.

Bu arkadaşın dediğini yapabilirsin.
Yada gruba "Arkadaşlar kim olduğunu bulamadığım için, videoyu paylaşanı bulmaları ve kaldırmaları için savcılığa verdim. Dava açıyorum." gibi bir tehdit yaparsan bir bakmışsın bir kaç saat sonra video yayından kaldırılmış.

Video sahibinin o olduğunun bir kanıtı yok. Ancak yüzü gözüküyorsa ve o kişinin kendisi olduğunu kanıtlarsa kaldırtabilir.
Kanıt olarak yeterli mi

Denerim

Dosya Ekleri

• IMG_0810.jpeg
    63,5 KB · Görüntüleme: 57
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…