YouTube'da müzik yüzünden telif yenirse ne olur?

googlle ceosu

Centipat
Daha fazla  
Selam. YouTube videom için arka plana müzik yüklemek istiyorum. Ses %50'den daha az olacak. Zaten ön planda ben konuşacağım biliyorsunuz o video türünü. Bu şarkılar %50'den ne kadar az olursa telif yemeden videoyu yükleyebilirim ve telif yersem nasıl video sahibiyle anlaşabilirim?

Büyük kanallar telif sonrası algoritma'nın değiştiğini söylüyorlardı. Eğer öyleyse kanalı riske atmaktansa telifsiz müzik koymayı tercih etmelisiniz.

Bazı şarkıların telif haklarından dolayı ülkeden ülkeye değişerek videoda kullanılmamasına neden olabilir. Videoda kullanmadan önce gizli video olarak youtube a o şarkıyı yükleyin eğer şarkının telif hakları alınmışsa videodan kazandığınız para telif sahibine gider. Bir diğer seçenekte ise telif haklarının sahibi, şarkısının farklı videolarda kullanılmasına izin vermeyebilir. Bu durumda videoyu yükleyemezsiniz. Sadece siz izlersiniz

Büyük kanallar telif sonrası Algoritma'nın değiştiğini söylüyorlardı. Eğer öyleyse kanalı riske atmaktansa telifsiz müzik koymayı tercih etmelisiniz.

Ya bir anime hakkında öneri videosu yapacağım koymak istediğim müzik animenin opening ve endingleri.

Önde benim sesim olacak o sesi azaltmış olacağım. Yine de telif atabilirler mi?

Telif atılması aslında sanıldığı gibi değil. Videonda hangi şarkının olduğunu yapay zeka tespit ediyor. Ve telif sahibi Youtube iş ortağı ise ona bildirim gidiyor. Telif hakkı sahibi, isterse seni muaf kılabilir veya varsayılan olarak geliri alabilir (isterse videonun kaldırılmasını bile sağlayabilir.) Eğer Youtube iş ortağı değilseniz ve para kazanmıyorsanız bunları düşünmenize gerek yok. Dediğim gibi videoda kullanmadan önce Youtube'a şarkıyı yükleyerek videoda kullanmanızda sakınca var mı diye bakın.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…