YouTube'da video izlerken sistem kapandı ve açılmıyor

Balder13

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5 4690
2X8 1600 MHZ RAM
ASUS H81M-K
ASUS GTX1070 Ti CERBERUS GAMING GDDR5 8GB 256Bit DX12
ZK600 600W 80+
ZALMAN Z11 NEO
Meslek
Öğrenci
RAM
2x8 1600MHz Kingston RAM.
SSD veya HDD modeli
256 Addlink SSD 500GB Seagate Barrucada 500gb
Ekran kartı
Zotac gtx 1050 ti O.C
Anakart
Asus h81M-K
İşlemci
İNTEL İ5 4690
Arkadaşlar YouTube'da video izliyordum. Arkada Steam, Discord falan açıktı zorlayacak bir şey yoktu. 1080p izliyordum bir anda ekran gitti. Hani bilgisayarı güç tuşundan basılı tutunca ekran da gidiyor ya, onun gibi oldu. Kapandı, yeniden başlattı. Sonra statik elektrik vardır diye gücü çektim, bastım düğmeye. 10 kere yandı söndü ışıklar. Videodaki gibi tekrar taktım, çıkarttım gene aynısı. Gücü çeksem de açılıp kapanıyor.
Intel i5 4690.
ASUS H81M-K
2x8 1600MHz Kingston RAM.
Aerecool VX-400 PSU.
GTX 1050 Ti.
256 GB SSD.
500 GB HDD.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bu kalite için kusura bakmayın telefonum eski bilgisayarı açmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimalle güç kaynağında veya anakartta bir sorun var, ben güç kaynağı derdim. Ama bu bir ihtimal. Evde tek başına yapabileceğin şeyler sistemdeki parçaları teker teker çıkarıp test etmek ve sistemi farklı bir prize takmayı denemek olacaktır.

Bir sonuca ulaşamadıysan kasayı mahallendeki bilgisayarcıya götür ve "Bilgisayarımı farklı bir güç kaynağı ile test edebilir miyiz?" diye sor. Çok uzun bir işlem olmaz zaten, 10 dakika falan sürer. Başında bekle yani bilgisayarına bak, parçanı falan çalmasın adam.

Eğer başka bir güç kaynağı ile sorunsuz çalışırsa güç kaynağını değiştirmek durumundasın. Eğer yine olmazsa en başta yazdığım parçaları teker teker deneme kısmını deneyebilirsin. Yani sırayla takıp çalıştırırsın bilgisayarı. Eğer güç kaynağı testi ve parça testi yapmana rağmen bir sonuç vermezse sorun anakartta derim.

Yüksek ihtimalle güç kaynağında veya anakartta bir sorun var, ben güç kaynağı derdim. Ama bu bir ihtimal. Evde tek başına yapabileceğin şeyler sistemdeki parçaları teker teker çıkarıp test etmek ve sistemi farklı bir prize takmayı denemek olacaktır.

Bir sonuca ulaşamadıysan kasayı mahallendeki bilgisayarcıya götür ve "bilgisayarımı farklı bir güç kaynağı ile test edebilir miyiz?" diye sor. Çok uzun bir işlem olmaz zaten, 10 dakika falan sürer. Başında bekle yani bilgisayarına bak, parçanı falan çalmasın adam.

Eğer başka bir güç kaynağı ile sorunsuz çalışırsa güç kaynağını değiştirmek durumundasın. Eğer yine olmazsa en başta yazdığım parçaları teker teker deneme kısmını deneyebilirsin. Yani sırayla takıp çalıştırırsın bilgisayarı. Eğer güç kaynağı testi ve parça testi yapmana rağmen bir sonuç vermezse sorun anakartta derim.

Hocam 4 saat hiç kapatmadan ekran kartı %100 yük altında Cyberpunk falan oynuyorum dağa hiç kapanmadı Prime 95 ile test yaptım kapanmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı