YouTube'daki videoları editleyip paylaşmak suç oluşturur mu?

Rdar

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Örnek vermem gerekirse; X kanalındaki videoları indirip, düzenleyip kendi kanalımda paylaşabilir miyim? Bu bir suç oluşturur mu? Onları etiketlemem yeterli mi? Bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla telif atıp videoyu kaldırır ki bu da çok nadir bir olay. Suç oluşturacak bir durum yok. En fazla video yayından kalkar.

Eskiden ben harbiden dava yemiştim ama merak etmeyin. Çok yüksek ihtimalle dava atmazlar. Maksimum telif atarlar videonuz kaldırılır.

Eskiden ben harbiden dava yemiştim ama merak etmeyin. Çok yüksek ihtimalle dava atmazlar. Maksimum telif atarlar videonuz kaldırılır.

Eğer aşağılayıcı bir edit yaptıysan yersin. Durduk yere dava etmesi imkansız. Sırf videoyu editledin diye dava açamaz. Videonu kaldırmanı talep eder, kaldırmazsan dava açar.

Etiketleme yeterli değil hocam. Bazı yayıncılar videolarının kullanılmasına ses etmeyebilir.
Kimisi etiketleyin yeter diyebilir. Kimisi de kullanamazsın diyebilir.
Copyright olayı çok derin bir olay. Video sahibi videosunu sizin Youtube sayfanızda görüp şikayet edebilir. Youtube'nin belli kriterleri ve algoritmaları var çalıntı videoyu saptamak için zaten. Eğer izinsiz kullandığınızı anlarsa video zaten kaldırılır ama kanalınız ceza da yiyebilir. Ceza yerseniz kanaldan izlenme başına para kazanma olayınız iptal olabilir vs.

Merhaba,
Örnek vermem gerekirse; X kanalındaki videoları indirip, düzenleyip kendi kanalımda paylaşabilir miyim? Bu bir suç oluşturur mu? Onları etiketlemem yeterli mi? Bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
Suç sayılır, telif, ihtar vs. yersin, onun haricinde dava söz konusu değildir.

En fazla telif atıp videoyu kaldırır ki bu da çok nadir bir olay. Suç oluşturacak bir durum yok. En fazla video yayından kalkar.
Etiketleme yeterli değil hocam. Bazı yayıncılar videolarının kullanılmasına ses etmeyebilir.
Kimisi etiketleyin yeter diyebilir. Kimisi de kullanamazsın diyebilir.
Copyright olayı çok derin bir olay. Video sahibi videosunu sizin Youtube sayfanızda görüp şikayet edebilir. Youtube'nin belli kriterleri ve algoritmaları var çalıntı videoyu saptamak için zaten. Eğer izinsiz kullandığınızı anlarsa video zaten kaldırılır ama kanalınız ceza da yiyebilir. Ceza yerseniz kanaldan izlenme başına para kazanma olayınız iptal olabilir vs.
Suç sayılır, telif, ihtar vs. yersin, onun haricinde dava söz konusu değildir.
Suç oluşturacak birşey olmadığı sürece sorun yok. Bahsettiğim editler örneğin; turkishaerospace kanalındaki yerli uçağımız Hürkuş'a ait videolar. Korkum sadece bu.

Suç oluşturacak bir şey olmadığı sürece sorun yok. Bahsettiğim editler örneğin; turkishaerospace kanalındaki yerli uçağımız Hürkuş'a ait videolar. Korkum sadece bu.

Ohoo hocam. Hürkuşa edit yapacaksanız kesinlikle hiçbir şey olmaz. Takmayın çok :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı