YouTube'dan video izlenirken alınan mavi ekran hatasının kaynağı nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

Pati Fetisisti

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1xAMxWzcCSss4YaI2Eq4W8MHE5MjlYQUx/view?usp=drive_link
RAM
2x16 XPG Lancher 6000 CL30
SSD veya HDD modeli
Kioxia ex pro 1 TB
Ekran kartı
Colorful igame RTX 5070
Anakart
Gigabyte b850m Gaming X
İşlemci
7800x3D
Son düzenleyen: Moderatör:
Dump’ı inceledim, hata DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xD1) olarak görünüyor. Yani kernel bir sayfa hatası veriyor; temel olarak bir sürücü yüksek IRQL seviyesinde geçersiz veya pageable bir belleğe erişmeye çalışmış. Stack trace nt!KiPageFault üzerinden dönüyor, yani çökme kernel’de olmuş ama suçlu sürücü burada direkt görünmüyor.

Genellikle buna sebep olanlar: ağ kartı sürücüleri (Realtek, Intel, Killer vs.), depolama sürücüleri (SATA/NVMe/RAID) veya GPU sürücüleri. Antivirüs ya da güvenlik yazılımları da kernel hook yaptığı için benzer hatalara yol açabiliyor. RAM’de de sorun varsa yüksek IRQL’de bu tip page fault’lar çıkabiliyor.

Yapılması gerekenler:

• Tüm sürücüleri güncel sürümlerle değiştir. Özellikle ağ ve ekran kartı sürücüsü kritik.
  • Windows Memory Diagnostic (mdsched.exe) veya MemTest86 ile RAM’i test et.
  • Disk sağlığını CrystalDiskInfo veya chkdsk /f /r ile kontrol et.
  • Üçüncü parti antivirüs/güvenlik yazılımı varsa geçici olarak kaldırıp deneyebilirsin.

Tekrar aynı BSOD olursa, yine buraya minidump dosyasını at beni etiketle çünkü bu dosyadan tam bir şey elde etmek mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…