YouTube'dan video izlerken GT 730'lu sistem takılıp kapanıyor

kalopsia

Decapat
Daha fazla  
RAM
8GB 1333 MHz
Ekran kartı
GT730 DDR3
İşlemci
i3 550
YouTube'dan video izlerken bilgisayar takılıp kapanıyor. Ama bunu sadece YouTube'dan video izlerken yapıyor. Başka şeylerde de olacak mı diye denedim. Ve olmadı. Bilgisayarı açar açmaz YouTube'a girip video izleyince yapıyordu ilk başlarda bunu. En son oyun oynarken arkada müzik çalsın diye YouTube'dan müzik açtım ve kapandı. Bu 15 dakika önce falan yaşandı. Şu an o olayı yaşadıktan sonra foruma yazmaya karar verdim. İlk olarak YouTube'a giriyordum ne var ne yok bakmak için. Bir video açtığımda monitördeki görüntü takılıyor, 5-6 saniye ses gelmeye devam ediyor, sonra ses de takılıp bilgisayar kendine reset atıyor. Tekrar aynı şeyi yapınca, bilgisayar kendine reset attıktan sonra bir video izlemeye çalıştığımda bazen takılıyor bazen ise takılmıyor.

Bu sorun, muhtemelen bilgisayarınızdaki donanımın veya sürücülerin bir sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Bu çözümler belki işinize yarar.

Sürücülerin Güncellenmesi:
- Ekran kartı sürücüsü ve anakart sürücülerini güncellediğinizden emin olun. İnternet sitelerinden en güncel sürücüleri indirebilirsiniz.

Tarayıcı Sorunları:
- Kullandığınız tarayıcıda bir sorun olabilir. Tarayıcınızı güncelleyin veya farklı bir tarayıcı deneyin.

Flash Player Güncellemesi:
- YouTube gibi video platformları Flash Player kullanıyorsa, Flash Player'ı güncelleyin veya HTML5 tabanlı video oynatma seçeneğini deneyin.

Soğutma Sistemini Kontrol Edin:
- Bilgisayarın içindeki soğutma sistemini kontrol edin. Eğer işlemci veya ekran kartı aşırı ısınıyorsa, bu tür sorunlar ortaya çıkabilir. Temizlik ve ek soğutma çözümleri düşünülebilir.

Güç Kaynağı Sorunu:
- Bilgisayarınızın güç kaynağını kontrol edin. Düşük kaliteli veya yetersiz güç kaynağı, bilgisayarın istikrarını etkileyebilir.

RAM Sorunu:
- 8GB 1333 MHz RAM'iniz var. RAM testi yaparak bellek sorunlarını kontrol edebilirsiniz.

Virüs Taraması:
- Güvenilir bir antivirüs programı kullanarak bilgisayarınızı tarayın. Bazı kötü amaçlı yazılımlar, sistemi etkileyebilir.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, daha fazla inceleme için bir bilgisayarcıya danışmanız faydalı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı