YouTuber ve yayıncıların sponsorlu hazır sistemleri

Yer
Losgar
Anlamıyorum neden böyle şimdi bu sistemleri neden satıyorlar insanlara yazık değil mi?

Bunlar gibi daha onlarca var hepsinin ortak yanı ise Power Boost PSU'lu kasa içermelerini şunu görüp o yayıncıya da YouTuber'a olan güveninden alanlara. PSU'lu kasalar bile önerilmezken neden Power Boost PSU ve kasa kullanıyorlar anlamıyorum. Bunların genel kitlesinin çocuk olduğunu düşününce oluşabilecek senaryolar gerçekten çok üzücü. Düşünsenize çocuk çok uzun süre para biriktirerek almış ya da ailesini zar zor ilan edip bunun gibi sistemlerden birini almış sonra elektrik kesintisinde ya da voltaj dalgalanmasında sistem çöp olmuş. Bu olabilecek bir şey ve çok üzücü ben de bu yüzden sağda solda hazır sistem önerilen kişileri foruma çağırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamıyorum neden böyle şimdi bu sistemleri neden satıyorlar insanlara yazık değil mi?

Bunlar gibi daha onlarca var hepsinin ortak yanı ise Power Boost PSU'lu kasa içermelerini şunu görüp o yayıncıya da YouTuber'a olan güveninden alanlara. PSU'lu kasalar bile önerilmezken neden Power Boost PSU ve kasa kullanıyorlar anlamıyorum. Bunların genel kitlesinin çocuk olduğunu düşününce oluşabilecek senaryolar gerçekten çok üzücü. Düşünsenize çocuk çok uzun süre para biriktirerek almış ya da ailesini zar zor ilan edip bunun gibi sistemlerden birini almış sonra elektrik kesintisinde ya da voltaj dalgalanmasında sistem çöp olmuş. Bu olabilecek bir şey ve çok üzücü ben de bu yüzden sağda solda hazır sistem önerilen kişileri foruma çağırıyorum.

Maalesef haklısınız bu işler kandırmaca PC'den anlamayan kişileri kandırıyorlar.

Her gorduklerini arastirmadan aliyorlarsa zaten pekte yazik degil. Devir Internet devri sonucta, Google da sistemi arastirmak pek zor olmasa gerek.
Aslında zor. Devir internet devri, internet ise koca bir çöplük. Güzel tavsiye verene "kes, bi şey bildiğin yok" diyip kötü tavsiye verecek insan da bolca var. Üstüne, piyasada yer edinmek için ürüne harcayacağı parayı reklam departmanına harcayan firmaların yaratacağı bilinçli ve sistemli bir kirlilik var. Yani doğru bilginin işi, dijital dünyada da en az gerçek dünyadaki kadar zor maalesef.

Aslında zor. Devir internet devri, internet ise koca bir çöplük. Güzel tavsiye verene "kes, bir şey bildiğin yok" deyip kötü tavsiye verecek insan da bolca var. Üstüne, piyasada yer edinmek için ürüne harcayacağı parayı reklam departmanına harcayan firmaların yaratacağı bilinçli ve sistemli bir kirlilik var. Yani doğru bilginin işi, dijital dünyada da en az gerçek dünyadaki kadar zor maalesef.

Mesela ben ben şu an kullandığım PC'yi alırken ekran kartı önemli diyen bir YouTube kanalından sonra almıştım bu PC'yi ama işlemcim çok kötü olduğu için ekran kartını beseleyemiyor normalde almam gereken FPS'den 15 20 FPS aşağıda alıyorum.

Mesela ben ben şu an kullandığım PC'yi alırken ekran kartı önemli diyen bir YouTube kanalından sonra almıştım bu PC'yi ama işlemcim çok kötü olduğu için ekran kartını beseleyemiyor normalde almam gereken FPS'den 15 20 FPS aşağıda alıyorum.

Bu sözünüzü yakalamışken hemen bir ara konuya değineyim. Çünkü fark etmeden başka bir sıkıntıya parmak basmışsınız (Sözüm şahsınıza değil, sakın alınmayın).

Bir ölçüm veya karşılaştırma değeri "bağıl" olmak zorunda. Adı üstünde, "karşılaştırma". Aksi takdirde kafamızda bir sıralama beliremez.

Şöyle açıklayayım: 50 FPS almanız gereken bir oyunda 20 FPS eksik alıyorsanız %40 performans kaybınız var demektir, bu çok büyük bir kayıptır. Eğer 200 FPS almanız gereken bir oyunda 20 FPS eksik alıyorsanız bu %10 kayıp demektir ve eski sürücüler, kötü soğutma sistemi gibi unsurlarla açıklanabilir bir şeydir. Yani tek başına "20 FPS az alıyorum" dediğinizde tam olarak birbirimizi anlamamız mümkün olmuyor. Çok korkutucu bir durum da olabilir, çok küçük bir yüzde de olabilir.

Tekrar edryim, sözüm şahsınıza değil. Sizin sorununuz zaten tespit edilmiş; işlemci darboğazı. Ben sizin vesilenizle genel bir soruna dikkat çekeyim istedim. Size söylüyorum, Technopat sen anla:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı