YouTuber'lık ile başka bir meslek aynı anda yapılabilir mi?

762954

Centipat
Şu an 8. sınıfım YouTube kanalları ile uğraşıyorum. Kanallarım büyüyecek gibi okulun bana çok faydası olduğunu düşünmüyorum. 8 saat gelip gidiyoruz onun yerine YouTube kanalları ile uğraşsam şimdiye zengin olmuştum. Liseyi açıktan mı okusam bilmiyorum. Bir yandan da hukuk okuyup savcı olmak istiyorum. Ailem de öyle istiyor ama ben YouTuber'liğin ondan daha fazla para getireceğini düşünüyorum diyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok düşünmüyorsun ama LGS'ye girene kadar YouTube'yi çok fazla yapma hukuk olmak istiyorsun onun için çalış yani sen bilirsin ama bence LGS döneminde lise ye geçmeden çok uğraşma

Bundan 10 yıl öncesi olsaydı başlayın derdim ancak Youtube devri kapandı. Artık "Gerçek youtube kitlesi" dediğimiz çocuk kitle artık büyüdü. Yani artık kimse gelip youtube'da bir şey araştırmıyor, eğlenmiyor. Örneğin Burak Oyunda, Murat Abi GF, Enes Batur, Mervan gibi isimler verebilirim. Eskiden o "Gerçek kitle" varken videoları gerçekten güzeldi. İzleten kadar izleyen de keyif alıyordu. Ancak o kitle kalmadı artık herkes büyüdü. O yüzden başlanacak bir sektör değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beli bilirsin Joker diye bir rapçi var. O bile "Yaşamak Öldürür" şarkısında diyor:

"
9 yıl öncesine dönüp bi şans daha versen ve
Rap mi normal bir yaşantı mı lan dersen
Düşünmeden silerim rapi hayat daha elzem
Bir iş sahibi olup inerdim Mercedes Benz'den
"

Bu adam bu şarkıları yaparken milyonlar dinlenirken böyle söyledi. Yani adam bile gidip bir iş sahibi olmanın sosyal medyada olmaktan daha iyi olduğunu savunuyor, binlerce lira para kazansa dahi savunuyor.

O yüzden hedefinizde bir meslek varken gerek yok. Git oku savcı ol hakim ol avukat ol insanlara yararının dokunacağı ve elle tutulacak bir mesleğin olsun. Yani bir şey yapacakken "Benim diplomam var" diyebil. Youtube'dan gelecek 5-10 bin aboneye gözün boyanmasın. Emin ol MR.Beast değilsen hakim savcı olduğunda kazanacağın para youtubeda kazanacağından daha fazla olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…