Yüklü olan 2 Windows'tan diğeri Veri Kaybı olmadan nasıl silinir?

nasbedrettin

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
ADATA XPG SX8100
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
LENOVO LNVNB161216
İşlemci
İ5 9300H
1 ay önce bilgisayarıma Windows 11 yüklemiştim ve optimizasyon sorunları yüzünden bugün tekrar Windows 10 yükledim. Ama yükleme işlemini 512 GB SSD'mi 2 parçaya ayırarak yeni oluşturduğum kısma yükledim. Sıfırdan temiz kurulum yapmak istemedim çünkü diskimin içerisinde 250 GB'ı aşkın veri vardı ve bunları kaybetmek istemedim. Şimdi 2 parçaya ayrılmış diskimin içerisindeki eski Windows'u içerisindeki bilgiler silinmeden nasıl silebilirim? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birini açtığında öteki deaktif sistemdir ve silebilirsin.

Artı -1 Eksi
Anladığım kadarıyla sadece Windows'u silmek istiyorsunuz. Disk iki parça olacak ve iki parçadaki veriler silinmeyecek.

Şimdi doğru anladıysam bu dediklerimi uygulayın:
  • Windows tuşu ve R tuşuna basarak çalıştırma aracını açın.
  • msconfig yazıp Enter'layın.
  • Önyükleme menüsünde 2 tane işletim sistemi varsa kullanmadığınızı silin. "Geçerli OS" yazan şu anki açık işletim sisteminizdir.
  • Eğer başka işletim sistemi gözükmüyorsa herhangi bir şey yapmanıza gerek yok burada.
  • Şimdi de dosya gezgininden silmek istediğiniz Windows'un olduğu diske girin.
  • Kullanıcı dosyaları, Users klasöründe kullanıcı adınızın yazdığı klasörde bulunur.
  • Users klasörü ve eğer varsa başka klasörlerdeki kişisel dosyalarınız hariç tüm dosyaları silebilirsiniz.
  • Böylece eski Windows tamamen silinmiş olur.

Birini açtığında öteki deaktif sistemdir ve silebilirsin.
Konuyu okumadan cevap vermeyin. Nasıl yapılacağını sormuş zaten.

Hocam MSConfig üzerinden silinen Windows sadece eski işletim sistemini siliyor benim istediğim ise önceki Windows'tan kalan bütün sistem dosyaları. Hatta daha spesifik bir örnek verecek olursam 22 GB boyutunda eski işletim sisteminden kalan Windows klasörü var. Bu klasörü direkt silemiyorum trustınstaller izni istiyor ve bu izni kaldırmak için internete bakındım ama çok karmaşık ve İngilizce anlatıldığı için anlamadım. Direkt silemiyorum.

Konuyu okudum ve nasıl yapacağını net bir şekilde yazdım.
İçinden alacağı dosyaları önce alacak ve silmek istediği bölümü biçimlendirme yapacak.
Disk bölümünü de Bilgisayarım>Biçimlendirilecek bölüm'e sağ tıklanır>Açılan Bağlam Menüsünde Biçimlendir... tıklanır ve tamamlanır.

Sorununuzu daha anlaşılır açıklasaydınız keşke.

PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp del komutuyla silebilirsiniz. Örnek: del D:\Windows

Ya da bu yöntemle: Rehber: Live Linux kullanımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…