Arkadaşlar, ben biraz değişik bir insanım . Yüksek bir sisteme Windows 7 kurmak istiyorum çünkü görünümü daha çok hoşuma gidiyor. Ama bana sıkıntı çıkartabileceğinden korkuyorum ben de buraya sormak istedim. Bana artıları, eksileri neler olur?
Bildiğin gibi Windows 7 ile 10 veya 11 arasında çok fark var.
Ama benim için sıkıntı yok diyorsan kullanabilirsin (istersen iyice farklara ve eksikliklere bak)
(Windows 7 kurulum dosyası Microsoft'un kendi sitesinde yok farklı bir siteden indirmen gerek)
Arkadaşlar, ben biraz değişik bir insanım . Yüksek bir sisteme Windows 7 kurmak istiyorum çünkü görünümü daha çok hoşuma gidiyor. Ama bana sıkıntı çıkartabileceğinden korkuyorum ben de buraya sormak istedim. Bana artıları, eksileri neler olur?
Windows 7'yi kullanabilirsiniz. Hâlen kullanmak isteyen olması ne kadar da güzel, anılarım aklıma geldi. Güncelleme vs almadığı için kurduktan sonra ESET Antivirüs veya Kaspersky Antivirüs kurmayı unutmayın! Hayırlı olsun.
Artılar saymakla bitmez de ben eksileri yazayım:
Çok yeni bir bilgisayar ise belki Windows 10 ve 11'e göre oyunlarda 3-5 hatta 10 FPS kaybı yaşama ihtimaliniz var.
Nedeni ise bazı parçaların driverları Windows 10 ve üstü gereksinim istiyor, Windows 7 için eski bir driver kurmanız gerekebilir.
Eski driver kurduğunuzda da misal örnek veriyorum 2022 çıkışlı bir ekran kartı için 2020 driverı kurduğunuzda tam verim alamayabilirsiniz çünkü driverın çıktığı tarihte o ekran kartı yoktu.
Fakat dediğim gibi bu sadece bir ihtimal, baktınız güncel driverlar da sıkıntısız kurulabiliyor ve tam tersi FPS artışı aldınız. Denemesi bedava sonuçta deneyin ve performansını kendi gözünüzle de görün.
Bunlara takılmayacaksanız Windows 7 size en sade ve en performanslı Windows deneyimini yaşatacaktır. Baktınız olmuyor bir de 8.1 deneyin. Ama driver konusunda çok bir fark olmayacaktır 7 ile.
Ya da isterseniz üst sistemlere Windows 7 görünümü verebilirsiniz. Az biraz sistem bilginizin olması yeterli, Windows 11 hariç sistemin ufak tefek yerleri dışında her şeyiyle birebir benzetilebiliyor.