Yüksek CPU ve GPU kullanımı nasıl düzeltilir?

sempatik16

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Xpg caster 6000mhz cl30
SSD veya HDD modeli
Samsung 990pro
Ekran kartı
AMD 9070xt
Anakart
Gigabyte x870e aorus pro
İşlemci
R9 9950x3d
Her şeyi yapmama rağmen sorunu çözemedim. Sistem bileşenleri yazdığım gibi, CPU kullanımı Steam PUBG oyununda aşırı yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG işlemci oyunu olduğundan dolayı yüksek olması normal zaten. Kullanımlar oyunun gereksinimlerine ve optimizasyonuna göre değişir.

Her şeyi yapmama rağmen sorunu çözemedim. Sistem bileşenleri yazdığım gibi, CPU kullanımı Steam PUBG oyununda aşırı yüksek.

Hocam BIOS guncellemesi yapin, ve Windows gamebar uygulamasini yukleyin, PUBG gamebar da oyun olarak gozukmuyorsa oyun olarak isaretleyin.

9950x3D de oyunlarda sadece 3D V-Cache kullanmasini saglamak icin bu sekilde yapmaniz gerekiyor.
Oyun olarak tanidigi butun uygulamalarda normal cekirdekleri kapatip sadece 3D V-Cache uzerinden oyunu calistiriyor bu sekilde.

Windows tusuna basili tutup G tusuna 1 kez basin.
En ustte ayarlar simgesine basin.
Remember this is a game tikini isaretleyeceksiniz oyundayken ve sorununuz yuksek ihtimal cozulecek

1744495613101.png

@sempatik16

Kullanımlar yüzde kaç?
Resim ekledim aşşağıya

Hocam BIOS guncellemesi yapin, ve Windows gamebar uygulamasini yukleyin, PUBG gamebar da oyun olarak gozukmuyorsa oyun olarak isaretleyin.

9950x3D de oyunlarda sadece 3D V-Cache kullanmasini saglamak icin bu sekilde yapmaniz gerekiyor.
Oyun olarak tanidigi butun uygulamalarda normal cekirdekleri kapatip sadece 3D V-Cache uzerinden oyunu calistiriyor bu sekilde.

Remember this is a game tikini isaretleyeceksiniz oyundayken ve sorununuz yuksek ihtimal cozulecek

Eki Görüntüle 2468553
Teşekürler deneyeceğim

PUBG işlemci oyunu olduğundan dolayı yüksek olması normal zaten. Kullanımlar oyunun gereksinimlerine ve optimizasyonuna göre değişir.
İlk defa oynamıyorum r7 9800x3d vardı aynı sistemde %20 30 larda oynuyordum şimdi sıkıntılı

Eki Görüntüle 2468553
Tamamda bu zaten dediğini gibi açık ama sorun aynı

Dosya Ekleri

• AC0A476B-1B2E-4E91-8865-4BE2D718E962.jpeg
    AC0A476B-1B2E-4E91-8865-4BE2D718E962.jpeg
    127,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
@sempatik16

Resim ekledim aşağıya

Teşekkürler deneyeceğim

İlk defa oynamıyorum R7 9800x3D vardı aynı sistemde %20 30'larda oynuyordum şimdi sıkıntılı

Tamamda bu zaten dediğini gibi açık ama sorun aynı
bu sekilde sag tiklayip mantiksal cekirdekleri goster diyip oyundayken oranin ss ini atabilir misiniz

1744541964879.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı