Yüksek CPU ve RAM kullanımı

469826

Hectopat
Makaleler
16
Bilgisayarım boşta iken yaklaşık %35 CPU ve %30 RAM kullanıyor. İşlemci boştayken 60 derece. Görev yöneticisinden bakınca "System" ortalama %25 CPU kullanıyor. 8 GB DDR3 RAM var ve kullanan uygulamalara bakıp toplarsak en fazla 400 MB kullanıyor olması lazım. Bu da %5 demek. Premium Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım temiz çıktı. Bu rakamlar normal mi?

Bilgisayarım boşta iken yaklaşık %35 CPU ve %30 RAM kullanıyor. İşlemci boştayken 60 derece. Görev yöneticisinden bakınca "System" ortalama %25 CPU kullanıyor. 8 GB DDR3 RAM var ve kullanan uygulamalara bakıp toplarsak en fazla 400 MB kullanıyor olması lazım. Bu da %5 demek. Premium Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yaptım temiz çıktı. Bu rakamlar normal mi?
Termal macunu yenilediniz mi?

Dostum win10 kullanıyorsan benim de öyle. Yakın sistemlere sahibiz ve boştayken %10-12 cpu kullanımı %10-15 ram kullanımım var. Birkaç gereksiz hizmeti kapatarak bu seviyelere düşürmüştüm. Arka plan uygulamalarını tamamen kapatmıştım.

Dediğim gibi windows10 ağır bir işletim sistemi bence. Win8.1 kullandığım dönemlerde aynı PC de %3-4 cpu görüyordum.

Dostum Windows 10 kullanıyorsan benim de öyle. Yakın sistemlere sahibiz ve boştayken %10-12 CPU kullanımı %10-15 RAM kullanımım var. Birkaç gereksiz hizmeti kapatarak bu seviyelere düşürmüştüm. Arka plan uygulamalarını tamamen kapatmıştım.

Dediğim gibi Windows10 ağır bir işletim sistemi bence. Win8.1 kullandığım dönemlerde aynı PC de %3-4 CPU görüyordum.

Arka planda şu an 3 uygulama çalışıyor (Intel'in uygulaması, Windows Defender, Bootcamp) ama en fazla %30'a düştü CPU kullanımı. Zaten System %25 kullanmasa diğer arka plan uygulamaları kullansa da olur.
Sorun hala devam etmekte...
Sorun hala devam etmekte.
System azaltmayı başardım ancak ram hala düşmedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı