Konuyu hortlatacağım ama benim de anlamadığım olay şu madem düşük DPI daha iyi veya herkes düşükde oynuyor niye 8000 10000 DPI mouse yapıyorlar hatta bir tanesinde 25600 DPI değeri var?
Konuyu hortlatacağım ama benim de anlamadığım olay şu madem düşük DPI daha iyi veya herkes düşükde oynuyor niye 8000 10000 DPI mouse yapıyorlar hatta bir tanesinde 25600 DPI değeri var?
Anladığım kadarıyla ne kadar yüksek DPI o kadar yüksek hassasiyetli sensör. Bu sebeple daha kaliteli sensör reklamı gibi bir şeye çıkıyor olay. DPI arttıkça farenin kaymasına o kadar duyarlılığı artıyor ve fare hızınü değiştirmediğinizde bu daha çok kaymaya sebep oluyor. Fare hızını düşürdüğüzde aim koyunca kaçırabilme ihtimalinden bahseden arkadaşlar, yüksek DPI da siz fark etmeden bile fareyi sabit tuttuğunuzdaki ufak harekete duyarlı olan fare aim i kaydırcak ve vuruş kaçacak demek istemişler. Düşük DPI da ise sizin fark edebileceğiniz bir kaydırma yaptığınızda aim kayar. Fark bu. Uzak vuruşlarda yüksek DPI ile hatalı yere konulan aim çok küçük hareketle düzeltilebilirken, düşük DPI da fareyi daha hissedilebilir şekilde hareket ettirmek lazım. FAKAT bunlar teorik, teorikten kastım niye böyle hissedilmiyor derseniz... Kendi alıştığın her türlü daha iyi hissettirdiğinden ve otomatikmen ona dönmek istemekten kaynaklanır. Örneğin şu an iki parmakla yazıyorsun, on parmakla yazmayı dene. Teorik olarak çok daha hızlı yazıyorsün fakat konforlu gelmiyor ve bırakıyorsun. Bu DPI da aynı şekil evet artısını hissedersin fakat eskisine dönmek istersin otomatikmen. Bu teorik bilgiler (sadece) eli alışmamış ve nasıl başlamak istiyenlere bir ön bilgi olabilir. O yüzden farklı tercihler sunulur veya o yanlış düşünüyor denir gibime geliyor.
Çoğunlukla pazarlama stratejisi yani çoğu cidden 22k dpi veren sensör olmuyor, belli bir dpidan sonra yapay olarak 22k sensör oluyor, ancak çok büyük inçlere sahip televizyon boyutlarında kullanacaksan yüksek dpi kullanırsın ama o da 22k olmaz yani en yüksek dpi değerini yazan markanın sensörü en iyisidir algısı oluyor satış yaparken iş yapıyor fakat kimsenin böyle bir dpi değerine ihtiyacı olacağını sanmıyorum ki zaten oyunlarda en optimize dpi 80p ila 1600 arasıdır.