Yüksek fan devri

omeryldz

Hectopat
Merhabalar, eskiden rahat rahat CS: GO'yu oynardım. Uzun süreden sonra fan sesleri duyulmaya başlardı. Son zamanlarda 5 dakika oynadıktan sonra bile aşırı derecede fan sesi duyuluyor. 1 saat sonra falan iyice yükseliyor, herhalde en yüksek devrinde çalışıyor o zaman. Kasanın arkasından ciddi hava çıkışı oluyor. Virüs mü var diye Avast ile tam tarama yaptım, bir şey bulamadı. Sorunun ne olduğunu ve nasıl çözülebileceğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

+

Sağlam bir temizlik ve termal macun değişimi yapmalısınız. Dediklerimi 3 gün önce yaptım, işlemci ısısı 85' ten 70' e düştü ve fan sesi azaldı ( max. yükte ).

Temizleme vakti gelmiş. Tüm parçaları güzel bir şekilde temizleyin. Büyük ihtimalle tozlar bırıktığı için ısınma oluyor fanda soğutmak amaçlı yüksek devirde dönüyor. Hazır bunları yaparken bi termal macunuda yenileyin.

Not : Sakın bir bez ile temizleme yapmayın parçalara zarar verebilirsiniz. Bir kompresör yardımıyla temizleme yaparsanız daha sağlıklı olur. (y)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı