Yüksek FPS'de Takılma Sorunu

muratakydn

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemi yeni topladım. Evga GTX960 ekran kartı, İ7 4790k işlemci, MSI Z97A Gaming 7 anakart parçaları mevcut. Oyunlarda ufak takılmalar yaşıyorum. Fps 300 civarlarında olmasına rağmen oluyor bu dikey senkronizasyon açınca düzeliyor. Fakat bu sefer de oyunda ekranı sağa sola kaydırırken laglı kaydırma yaşıyorum(League of Legend'da). CS:GO oynarken seri hareketlerde ufak takılmalar var, Asus VX248 monitör kullanıyorum. Araştırmalarıma göre ekran Hz değerini yükseltin dediler. Fakat 60Hz üstünü desteklemiyor, dikey senkronizasyon açmadan bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Tavsiyem FPS max değerini azaltman (sınırlaman).Onun dışında Nvdia denetim masasından '3D ayarlarının yönetilmesi' kısmından açacağın oyunu seçip oradaki 'Dikey senkronizasyon' u açıp oyundakini kapatmayı dene. Onu aktif etmen içinde yine Nvdia Denetim Masasından 'Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap' a girip 'Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan' ı aktifleştirmen gerek.

Eğer sorunun hala düzelmediyse Denetim masasındaki diğer ayarları okuyup kendine göre ayarlamanı tavsiye ederim.

Tavsiyem FPS max değerini azaltman (sınırlaman).Onun dışında Nvdia denetim masasından '3D ayarlarının yönetilmesi' kısmından açacağın oyunu seçip oradaki 'Dikey senkronizasyon' u açıp oyundakini kapatmayı dene. Onu aktif etmen içinde yine Nvdia Denetim Masasından 'Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap' a girip 'Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullan' ı aktifleştirmen gerek.

Eğer sorunun hala düzelmediyse Denetim masasındaki diğer ayarları okuyup kendine göre ayarlamanı tavsiye ederim.
Fps sınırlamayi denemistim ama nvidia denetim masasi içinden denemedim. Deneyip dönüş yapacağım teşekkür ederim.

Benim ekranımda 60Hz destekliyor ama Nvdia denetim masasından 75Hz yapılabiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı