Yüksek güç kullanımı

fatih_mnv

Decapat
Merhaba.
Windows 10 20H2 sürümünü, laptop üzerinden kullanıyorum. Yüksek CPU tüketimi sebebiyle Chrome'dan Opera'ya geçtim. CPU sorununu hallettim. Fakat Chrome, Opera, Microsoft Edge fark etmeksizin hangi tarayıcı açarsam açayım güç tüketimi çok yüksek oluyor. Tek sekme açık ve anasayfada öylece beklerken bile bu şekilde. Ayrıca farklı bir program da açık değil. Bu sebeple de sürekli olarak hızlı dönüyor fan. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Sistemimi Kaspersky ve Malwarebytes ile tarattım, herhangi bir zararlı yok.

Eski sistemde Windows 10 kullanmak bir işkence CPU katili Windows 10. hele çift çekirdekliler kolay gelsin onlara.

Kendi üzerinde Win8 yüklüydü bu laptopun. Oda böyle yüksek tüketim yapıyordu. Win10 19xx sürümüne geçmiştim o iyiydi. Şimdiki sürüm de başlarda iyiydi ama son zamanlarda güç tüketimi artıyor. İşin garibi bu güç nereye gidiyor? Opera kullanarak CPU kullanımını düşürdüm, RAM kullanımı zaten düşük. Boş sekmede neden yüksek güç tüketimi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı