Yüksek lisans sadece okunulan üniversitede mi yapılıyor?

Batu.han

Hectopat
Yüksek lisansı okuduğumuz üniversitede mi yapabiliyoruz sadece? Yoksa okuduğumuz üniversiteden daha iyi üniversitede yapabiliyor muyuz, nasıl oluyor?

Ücretini verdiğin yerde gereksinimleri karşılayınca istediğin yerde yaparsın. Okuduğun okul olma zorunluluğu yok, birden fazla da yapabilirsin.

@Batu.han İlla eğitim gördüğün kurumda olmasına gerek yok ancak "tezli yüksek lisans" yapacaksan eğitim gördüğün alanda veya müfredatının benzediği alanda (tahminen bilim sınavı/mülakata da girdikten sonra yani yeterli yetkinliğe sahip olduğunu kanıtladıktan sonra) yüksek lisans yapabilirsin. Tezli yüksek lisans devlette ikinci öğretim formatında değilse ücretsiz ki geneli de örgün-normal vaktinde olduğundan geneli ücretsiz. Vakıf üniversitelerini bilmiyorum yüzbinlerce lira. Tezli yüksek lisans için genel anlamda ALES ve YDS (veya IELTS/TOEFL) sınavına girmiş olman bekleniyor.

Ayrıca "tezsiz yüksek lisans" diye bir imkan var bunda da genel anlamda ALES-YDS-Mülakat olmaksızın ve genel anlamda bir alanda değil de herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu isen başvurabildiğin, devlette dahi olsa ücretli bir imkan var. Tezsiz yüksek lisans devflette fiyatlar en ucuz KOU-Eskişheri Teknik-Konya Selçuk gibi yerler aklıma geliyor onlar da da en ucuz 15-25 bin lira toplam 3 dönemlik ücret yanı 6 ayda bir 8 bin küsür. Genelde ücretler 30 bin küsür civarı.

http://
Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…