@Batu.han İlla eğitim gördüğün kurumda olmasına gerek yok ancak "tezli yüksek lisans" yapacaksan eğitim gördüğün alanda veya müfredatının benzediği alanda (tahminen bilim sınavı/mülakata da girdikten sonra yani yeterli yetkinliğe sahip olduğunu kanıtladıktan sonra) yüksek lisans yapabilirsin. Tezli yüksek lisans devlette ikinci öğretim formatında değilse ücretsiz ki geneli de örgün-normal vaktinde olduğundan geneli ücretsiz. Vakıf üniversitelerini bilmiyorum yüzbinlerce lira. Tezli yüksek lisans için genel anlamda ALES ve YDS (veya IELTS/TOEFL) sınavına girmiş olman bekleniyor.
Ayrıca "tezsiz yüksek lisans" diye bir imkan var bunda da genel anlamda ALES-YDS-Mülakat olmaksızın ve genel anlamda bir alanda değil de herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu isen başvurabildiğin, devlette dahi olsa ücretli bir imkan var. Tezsiz yüksek lisans devflette fiyatlar en ucuz KOU-Eskişheri Teknik-Konya Selçuk gibi yerler aklıma geliyor onlar da da en ucuz 15-25 bin lira toplam 3 dönemlik ücret yanı 6 ayda bir 8 bin küsür. Genelde ücretler 30 bin küsür civarı.
https://www.technopat.net/sosyal/ko...teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.[/SIZE]