Merhaba, arkadaşlar ping sorunları modem ile çözülecek bir olay değildir. Modemi fabrika ayarlarına çeviriniz zaten modeminiz sizin için iyi akış verecek şekilde ayarlı oluyor. Modem zaten bu zamana kadar aynı ayarla ping sorunu vermeden çalışmış, ping yükselince mi modem ayarlarına geliyorsunuz.
Bakın ben eskiden çok sorun yaşıyordum. Özellikle online oyunlarda örnek verecek olursam CS:GO Türkiye sunucularında 60 ping alırken rekabetçi modunda 120 görünce sevinenlerdendim. Her yere başvurdum. İnternetim böyle falan anlattım. Adamlar kapıya kadar geldi. Türk Telekom'dan geldiler. Binanın dışındaki kabloya beraber indik.
16Mb. internet kullanıyorum. Ellerindeki cihazla apartmanın dışındaki kutunun ne kadar internet hızı aldığını gösterttiler. Maximum veri 18.742Mb hız. Bu hıza modem arayüzünden de ulaşabilirsiniz. Bu sizin sisteminize gönderilen hızı göstermektedir. Apartmana kadar sorun yok.
Eve geldiğimizde internet hızı 10Mb 14 Mb hız arası git gelliydi. Evdeki tüm kabloları baştan aşağı CAT6 kablo ile döşedik. Modemim bağlantı kablosunu çok kısa tuttuk.
Mobil telefonun wifi gücü bilgisayarınkin den çok daha güzel ve iyi telefonla wifi ye bağlandım. Hzı testi yaptım. 16.463Mb şuan ölçtüğüm hız. Her neyse daha sonra 70 TL'te notebook a yeni bir network kartı aldım.
ASUS USB N14 harici internet karını kullanıyorum. Herşey dört dörtlük tam veriye ulaşabiliyorum sağlıklı bir şekilde.
Peki şimdi ne mi oldu.
CS:GO Türk serverleri 30 ping MAX:35
CS:GO Rekabetçi 80 - 90 PİNG, MAX:100
İnternet Hız ölçümü speedtest'den yapıyorum notebook. 16mb hız alıyorum.
Birde önemli olan internet şirketlerinin mah. alt yapısı bilgisine kadar inceleme yapınız. Apartmanınıza gelen interneti de gözden geçirin. Sonra şirketleri suçlayın. Bire bir sağlam internet hızı almak istiyorsanız sağlıklı temiz kablolarsa sağlıklı bir internet ortamı ayarlamanız gerekiyor.
BU ARADA ESKİDEN KABLOLU BAĞLANTI KULLANIYORDUM. ŞİMDİ WİFİ İLE İYİ SONUÇLAR ALIYORUM SİZ DÜŞÜNÜN TAŞININ.