Yüksek upload gecikmesi

Makaleler
17
Yer
Türkiye
Daha fazla  

Değerlerim bu şekilde, upload latency çok yüksek. Oyunlarda 1000 Ms'in altına düşmüyor pingim. Ne yapmam gerekiyorsa rica etsem yardımcı olur musunuz? Müşteri temsilcileri upload latency veya bufferbloating ne demek bilmiyor bile.

Upload latency ile oyun içi aldığınız ping değerinin alakası yok, eğer tarifeniz 16MBPS ADSL bir tarife ise bu upload değerlerini almanız normal. Ping sorunu farklı bir sebepten kaynaklanıyor.

Upload latency bende de yüksek ama oyunlarda hiçbir etkisini görmedim. Yerine göre CSGO'da 25 ms aldığım da oldu, Valorant/League of Legends oynarken de 4-5 ms aldığım da oldu. Ping durumu ondan değildir.

VDSL veya fibere geçmek dışında yapabileceğiniz çok bir şey yok açıkçası.
0.5-1 Mbps upload neredeyse her şey için yetersiz.

Ping sorunum neyden kaynaklanıyor olabilir hocam sürekli 1000 ms görmekten bıktım artık, 15-20 de rahatça oynarken aniden 1000'lere fırlıyor.

Yani tek istediğim şu lanet ping yükselmelerinden kurtulmak, sabit 40 da veya 50'de oynasam bile kabulüm. Aniden artınca çok kötü etkiliyor oyunu.

Hattınızın ADSL olduğunu sonradan fark ettim, önceden en azından yeterliydi ama şu an hiçbir şeye yetmez bu hız. Oyunlarda düşük ping ile oynamak istiyorsanız sadece interneti o an sizin kullanıyor olmanız lazım ki rahatça oynayabilin. Onun dışında yükseltmek dışında hiçbir çözümü yok.

Yine de şu upload gecikmesini düşürmek için bir işlem yapamaz mıyım arayüzden falan? Forumda biraz gezinirken QoS diye bir bölüm öğrendim sanırım oradan düşürülebiliyormuş.

Buradan mı ayarlamam gerekiyor, kaç yazmalıyım?
@Disty, siz bilgilisiniz sanırım bu konuda hocam. Başka bir konuda çözüm mesajınızı okudum. "8192" yazın demişsiniz bende maksimum 799 yazılabiliyor, nasıl düşürebiliriz?

8192, 8 Mbps upload için. 0.5 Mbps için 512 girin WAN kısmına.
Lan kısmına 13.5 Mbps download için 13500 girin.

Yardım eder ama 0.5 Mbps upload ile zor.

8192, 8 Mbps upload için. 0.5 Mbps için 512 girin WAN kısmına.
Lan kısmına 13.5 Mbps download için 13500 girin.

Yardım eder ama 0.5 Mbps upload ile zor.

Gecikmenin düşmesine çok bir etkisi olmadı hocam hatta daha fazla gecikme oranı oluyor, daha da düşüreyim mi yoksa bu konu için uğraşmam yersiz mi olur...

Bununla uğraşmam yersiz ise bu ani ping çıkışları için sanırım yapabileceğim başka bir şey var mıdır? Burada altyapı bayağı kötü. Çok zor gibi görünüyor ping sorunumun düzelmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…