Yüz İfadesinden Önce Noktalama İşareti Gerekli Mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi, komik bir şey yazdınız devamında da nokta koyup sonra da güldünüz, yani emiji koydunuz, bu sizce saçma olmaz mı?

Soru işarerini tam olarak yansıtacak bir emoji olmadıği için konulmalı ama sırıtma- gülümseme, vb. arasına nokta koymak o anlamı oradan ayırmış oluyor bana göre.

"Gülmek de bir yere kadar." Anlamı katıyordur

"Gülmek de bir yere kadar." Anlamı katıyordur
Herhangi bir emoji de olabilir. Siz ancak cümlenin devamında yüz ifadenizi yansıtırsınız, cümleyi noktalayarak bitirmiş olmuyor munuz? Buna daha sonra ifade bırakmak anlamını kaybetmiş oluyor mu bi bakıma?
Yahu ne güzel ilk başta ben de cümle emoji arasına işaret koyuyordum kim soktu kafama şunu

Cümle sonlarında noktalama işaretleri mutlaka kullanılmalıdır. Emoji ile noktalama işaretleri bağımsız şeylerdir.

Technopat sosyal kuralları madde 8 şöyledir:
"Noktalama işaretlerine dikkat edin. Cümleye büyük harfle başlayın, nokta ile bitirin."

Nokta yerine emoji konulabiliyor buna yaptırım uygulamıyoruz. Ancak soru varsa soru işareti kullanılmalı.
Böyle bir ayrım yapılmamalı.

Zaten doğrusu cümle bitiminde nokta kullanılmasıdır.
Ceza nedeni olmasa bile bu şekilde doğru kullanıma yönlendirilmeli.

Bu da benim naçizane fikrimdir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…