Yüz montajı nasıl yapılır?

Makaleler
12
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki arkadaş bunu deepfake gibi bir şeyle mi yapmış yoksa montaj programıyla vs. yapılabilen bir şey mi? Bilgisi olan varsa veya hangi programlar aracılığıyla bu tarz yüz montajları yapılabileceğini bilen varsa beni bir aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki arkadaş bunu deepfake gibi bir şeyle mi yapmış yoksa montaj programıyla vs. yapılabilen bir şey mi? Bilgisi olan varsa veya hangi programlar aracılığıyla bu tarz yüz montajları yapılabileceğini bilen varsa beni bir aydınlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Montaj programında belli bir kareyi seçip koyulcak resmin o kareyi takip etmesini sağlayabiliyorsun. Muhtemelen adımın suratından bir bölüm seçip onu takip etmesini sağlamış.

Montaj programında belli bir kareyi seçip koyulcak resmin o kareyi takip etmesini sağlayabiliyorsun. Muhtemelen adımın suratından bir bölüm seçip onu takip etmesini sağlamış.
Track zaten görsel efektin temelidir. Sadece bununla yüz değiştirme yapamazsın. Elinde uygun görsel olsa bile görüntünün zamanla değişmesi gerek yani morph olması gerek. Aynı zamanda görüntünün ışığı da değişmeli. Bunu da manuel yapmak pek makul değil. Pro seviyede bile hem zor hem iyi sonuç vermez. Deepfake diye bilinen programlar bunu otomatik yapıyor.

Montaj programı dediğiniz şey görüntü birleştirmek için, kurgu için yapılır. Bu tarz efektleri Premiere, Resolve gibi programlarda dahili veya eklenti efektlerle de yapabilirsiniz, After Effects, Fusion gibi efekt programlarında da yapabilirsiniz. Nerede yapıldığı değil yapılan iş önemli. Kapsamlı işler için detaylı uğraşmak gerekir. Var mı bilmiyorum (vardır muhtemelen) bu tarz bir işi bir kurgu programında hazır bir efekt olarak yaparsınız. Bir iki ayar yeter. Manueli zaten imkansız gibi bir şey. Bunun AE efekti de PR efekti de vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı