Tedavi yöntemini elbette doktor belirtir ki iyi bir dermatoloğa görünmen (iyi den kasıt: Bunlar geçer, sivilce izi mi? Bir iki hap kullan tarzı şeyler demeyecek, test yapıp kan ve deri analizine göre tedavi yapması) bu açıdan çok önemli. Yaşın itibariyle net karar vermesi zor olabilir ki erken yaşta gereksiz ilaç kullanmış olabilirsin maalesef bu çok yapılan bir şey ki bu bahsettiğiniz ilaç gibi yağ içeren ilaçlarla bunu destekliyorlar ama bunların içinde ki izotretinoin tarzı retinoik asit içeren ilaçları verip geçici çözüm elde ediyorlar tabi sonrasın da ciltte ileri dönem de sorun olabiliyor. Bunları niye anlattım yaşınız ve öncesin de ilaca başvurmanız dan ötürü yanlış tercih yapmamanız için beklemenizi tavsiye edeceğim ondan en azından 21-25 arası bir yaşa gelin ki metabolizmanız ve hormonlarınız inişli çıkışlı dönem'den net kurtulmuş olsun.
Not: Mutlaka güvenilir bir doktora görünmekte fayda var ama ilaç kullanmamaya özen gösterin. (ekstrem bir şey varsa tabi onun durumu ayrı olur ki o yüzden iyi bir dermatoloğa görünmekte fayda var.)
Üzgünüm ama izler geçmeyecek dersem yalan söylemiş olmam. Yakın dostumda 10 yıldır aynı izler var. Ergenliğin sonlarına doğru o da kaşlarının sağ ve sollarında sivilce sorunu çekmişti. Yani 11-12 yıldır aynı izler var. Daha az belli oluyor ama var. Yüzde sakal sıkılaştıkça ve gür çıktıkça daha az belli oluyor.
NOT: Tıbben bir çaresi tedavisi vs. var mıdır bilemiyorum. İlgili alana randevu alıp doktora danışmanızı öneririm.
Doktor olduğunuzu bilmiyordum. Hangi bölüm de doktorsunuz? Ben bir kere cildiye gittiğim de doktor yüzüme doğru düzgün bakmadı bile hafiften baktı, ilaç yazdı gönderdi gerçekten.
KVC çömeziyim şimdilik. Maalesef ki bazı doktorlar öyle ancak onlara da bir yandan hak veriyorum. Çok fazla hasta olması hem yoruyor hem de muayene süresini kısaltıyor. @Furkan_D