Merhaba, LGS'den 412 puan aldım. Yüzdelik dilimim 13. 2020 yılında sınava giren ablam 390 puan aldı, yuzdelik dilimi 8.8'di. Benim yüzdelik dilimim neden bu kadar kötü ve bu yüzdelik dilimle Hasanoğlan Fen Lisesi gelir mi? Ankara'da yaşıyorum, fen lisesi önerisine açığım.
Bu sene sınav kolay olduğu için herkes yüksek puanlar aldı. Dolayısıyla yüzdelik dilimlerde ona göre şekillendi. Ben kişi sayısından olduğunu düşünmüyorum. Bu sene ile geçen sene arasında öyle ahım şahım bir fark yok.
Sonuç olarak yıllar arasında çeşitli faktörlere göre yüzdelik dilimlerde farklılık olması normal.
Merhaba. Bu yıl LGS puanları fazla yüksek olduğu için yüzdelik dilimler yüksek. 26 Haziran yılında okullar yüzdelik dilimlerini açıklayacak o zamana kadar kesin bir şey demek zor.
Sınava giren insan sayısı artıyor, doğal olarak yüzdelik dilime düşen insan sayısı ve yeni cevherler çıkma ihtimali de artıyor. Kısacası daha fazla puan alan daha fazla insan demek, bu da yüzdelik dilimde seni geriye atar.
Bu yıl sınava girenler arasında, ne kadar yukarıdasın demek yüzdelik dilim neden değişiyor sorunun cevabı olarak; her yıl farklı sınavlara giren farklı insanlar, farklı sorulara farklı cevaplar veriyorlar.