Yüzme Bilmemek

Her ne yaparsanız yapın kesinlikle utanma sebebi ile yada eksiklik hissetme sebebi ile boyunuzu aşan yerlerde kendinizi ispatlamaya çalışmayın. Su üzerinde durmak kolay gözükse de, bu eylem çabuk yorulmanıza hatta kendinizi kurtaracak kadar gücünüzün kalmamasına sebep olabilir.
Ben yüzme biliyor olduğum halde çok çabuk yorulduğum için açılmamayı tercih ediyorum.
Farkında olmadan gücünüzün yeteceğinden fazla açılıp, panik ile kalan gücünüzü de orantısız kullanarak hayatınızı riske atmış olursunuz..
Açılabiliyor olmanın size kattığı hiçbir şey yok unutmayın.

Sırt üstü yatabiliyorsan yat, ayaklarını tekme atar şekilde ittir ve ellerinle suyu ayağın ile ittiğin tarafa ittir. Bu zor olabilir aslında ilk başlayan için. Dene yapamıyorsan zorlama bunu.
Şimdi gövdeni ileri doğru at ve kulaç atmaya başla. Ayaklarını kullanmana gerek yok elini kürek gibi yap (tam da kapatmana gerek yok elini) sonra kulaçla işte. Sakın ellerini hızlı çırpma çünkü batmaktan başka bir şey gelmeyecektir başına.
Aslında en basidi köpeklemektir. Ne zaman yorulsam köpekleme yüzerim çünkü kulaç atmak yorabiliyor. Yaklaşık 55-60 derecelik açı ile eğik durmalısın. Sonra sağ el sol ayak, sol el sağ ayak şeklinde, kulaca göre daha hızlı yapacaksın. Asla batmazsın.
Neyse çok uzattım. Daha çok gösterilen şeyler olduğundan dolayı anlamamış olabilirsin kusura bakma.

Siz nasıl güzel bir ailesiniz Ne kadar teşekkür etsem az gerçekten, sayenizde biraz aydınlandım; biraz da umutlandım. Yazdıklarınızı teker teker deneyeceğim.

Senin için bir resim çizdim paintten. Mouse ile zor çiziliyor o yüzden biraz kötü oldu. Kusura bakma kötü çizim yapmaya alışık değilim normalde. Gerekli açıklama resimde var.
Eki Görüntüle 322883

Hepinize yeniden ayrı ayrı teşekkür ederim ama özellikle bu arkadaşa, üşenmemiş resim çizmiş. Mütevaziliğin harika, lakin gerek yok bence. Bu kötü çizimse, güzeller nasıldır

Umutlanmak mı? Neden umudumuzu yitiriyorsunuz? Suyun üstünde durmaya başlayınca diyeceksiniz ki ben buna mı bu kadar takıldım. Korkak olmayın bırakın kendinizi suya. Suyun üstünü bir yatak olarak düşünün. O kadar basit ki. Nasıl kendinizi yatağa rahatça bırakıyorsunuz öyle işte. Biraz daha narin olmak gerek sadece.

Yaşın kaç olursa olsun suyun üzerinde kalamıyorsan öncelikle bunu başarman lazım. Gerekirse yüzme simidi, can yeleği türevi şeyler kullan. Millet dalga geçer utangaçlığını bir kenara bırak. Seni denizde kimse tanımıyor dalga geçenlere sende gülüp geç gerekirse. Suda kalmayı başardığında sonra simide gerek kalmadığını da farkedeceksin daha sonradan yüzmeyi yavaş yavaş geliştirirsin.

Doktor önerisi ile neredeyse 7 yaşımdan beri yüzüyorum. Sana hem çok zor hem zaman gerektiren aynı zamanda çok kolay bir şey söyleyeceğim.(Deniz için) Kendini rahat bırak ve hareket etme. Yüzmede en önemli iki şey sudan korkmamak ve mayo-short. Sudan korkma ve kendini denize bırak. Kalan hareketleri öğrenirsin onlar sıkıntı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…