Yüzmek boyun uzamasını etkiler mi?

Yüzme ile en fazla 185 falan olabileceğinizi tahmin ediyorum. Ne de olsa neredeyse geç ergenliğe girmek üzeresiniz. 18 yaşından sonra boy uzaması daha az olacaktır.

Bence 1.85 çok iyi zaten şu sıralar uyku düzeni ve yemeği de düzene sokmaya çalışıyorum.

Bence 1.85 çok iyi zaten şu sıralar uyku düzeni ve yemeği de düzene sokmaya çalışıyorum.
Dediğim gibi en fazla 1.85 olabileceğinizi düşünüyorum. Bol bol protein alıp dengeli beslenirseniz ve de neredeyse her gün yüzmeye giderseniz 1.80'i geçersiniz.

Boy uzaması çoğunlukla genetiğe bağlı olmakla birlikte dış etkenlerin de boy uzamasına olumlu olumsuz etkileri olmakta, ancak yüzme sporu tüm kas gruplarını çalıştırması nedeniyle yapılabilecek en iyi aktif sporlardan bir tanesi. Boy uzamasına olumlu etkisi muhakkak olacaktır (genetik faktörler uygunsa) aynı zamanda duruş bozuklukları vb. durumları yaşama riskini de azaltmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…