Yüzüklerin Efendisi hangi sırayla okunur?

XwrosaX19

Decapat
Daha fazla  
Ben Yüzüklerin Efendisi üçlemesini izledim 2 Hobbit filmini izledim 3.yü daha izlemedim onu da izleyeceğim sonra diziyi de izlerim belki kitapları merak ettim hayatımda 2 kitap anca okudum kitap çok sevmem ama merak ettim hangi sırayla okumam gerek çıkış tarihine göre mi yoksa seri sırasına göre mi bana sırasını söyleyebilir misiniz bir de internette 900 sayfalık PDF kitabı var 3 kitabın birleşmiş hâli mi o

Yüzük Kardeşliği - 1
İki Kule - 2
Kralın Dönüşü - 3

Ben internette 800 sayfalık PDF buldum 3 kitabın birleşmiş hâli mi?
Fiziksel olarak evet öyle bir kitap satılıyor. Bulduğunuz da öyle olabilir büyük ihtimalle. Rica etsem linkini atabilir misiniz?

Fiziksel olarak evet öyle bir kitap satılıyor. Bulduğunuz da öyle olabilir büyük ihtimalle. Rica etsem linkini atabilir misiniz?

Kitap bu linkini bulamadım bunu attım o yüzden.https://el-kitap.org/j-r-r-tolkienin-yuzuklerin-efendisi/

Teşekkürler hocam. Bu kitap 3 kitabın birleştirilmiş hali.

Hobbit kronolojik olarak Yüzüklerin Efendisi'nden daha önceki zaman dilimini anlatıyor. Silmarillion ve Bitmemiş öyküleri hangi sırayla okuduğunun fazla bir önemi yok. Orta dünya'daki olayları öğrenmek için alıyorsan Silmarillion, Bitmemiş Öyküler, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serisini okuman yeterli olacaktır. Silmarillion'un içinde Beren ile Luthien, Gondolinin Düşüşü ve Numenorun Düşüşünü anlatan bölümler vardı. Kronolojik istersen Silmarillion,Bitmemiş öyküler,Hobbit,Yüzüklerin Efendisi şeklinde okuyabilirsin. Benim tavsiyem Hobbit,Yüzüklerin Efendisi sonra Silmarillion ve Bitmemiş öyküler şeklinde okuman olur. Silmarillionun dili başlarda biraz ağır gelebilir fakat sıkılmadan devam et ilerledikçe normale mi dönüyor yoksa alışıyor musun bilmiyorum fakat ağırlığı hissetmiyorsun. Kitap bulunsun diyorsan da Silmarilliondaki yazdığım bölümlerin kitaplarını ekstra olarak alabilirsin. Bunların dışında Kayıp Öyküler kitapları da var fakat basımı yok. Belki sahaflardan yüksek ücretlere bulabilirsin.

Evyah yandım ben okuduğumu hemen unuturum genelde haha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…