17 Yaşındayım. Boyum 180 cm kilom 95-100 arası.
Belki bilmeyenler için yulaf kremasını yapmak için yulaf ezmesini rondodan geçirip bir kaseye döktükten sonra süt, muz, Hindistan cevizi ve biraz bal atarak krema kıvamında tüketiyorum. Bunu 2 öğün yiyorum ve başka hiçbir şey yemiyorum. Bu tarif kilo vermeme yardımcı olur mu yoksa aksine aldırır mı?
Makrolarınızı ve kalorilerinizi takip ederek istediğinizi yiyebilirsiniz yeter ki bazal metobolizmanızı dikkate alarak beslenin.
Yulaf ise diyet için tercih edilebilir bir besin kaynağı tok da tutar ama yavcaş sindirildiği için kolay bir glikojen kaynağı değildir kaslarınız için yulafın bir kısmını pirinç ile değiştirebilirsiniz.
Makrolarınızı ve kalorilerinizi takip ederek istediğinizi yiyebilirsiniz yeter ki bazal metobolizmanızı dikkate alarak beslenin.
Yulaf ise diyet için tercih edilebilir bir besin kaynağı tok da tutar ama yavcaş sindirildiği için kolay bir glikojen kaynağı değildir kaslarınız için yulafın bir kısmını pirinç ile değiştirebilirsiniz.
Glikojen besinlerden aldığınız karbonhidratın vücutta depolanmış şekli. Bazal metobolizma ise , vücudunuzun pasif halde kalarak yaktığı kalori olarak tanımlanabilir. Örneğin ortalama ölçülere sahip bir insan için bu 2500 kaloridir. Yani bu insan hiçbir şey yapmayarak günde 2500 kalori yakar. 3000 kalori alırsa +500'de olacağı için kilo almaya başlar ama 2500'den düşük almaya başlarsa kilo vermeye başlar buna kalori açığı denir. Bazal metobolizma değeri haraket durumu yaş boy gibi faktörlere bağlı. Siz yağ yakmayı hedefliyorsanız bazal metobolizmanızın altında kalori kalmanız gerek. Bazal metobolizmanız kalori açığı verdikçe düşmeye başlar bu yüzden diyet programnızı değiştirip daha az kalori almanız gerekir. O yüzden kalorilerinizi düşüre düşüre gidin. Bazal metobizmanızı hesaplamanoz için: