Yunan F-16 Block 52+ Savaş Uçağı Düştü

@JoeBlackk, sizinkine öyle geliyor. Aklı olan bir insanın "Yunan Uçağı" diye aklına sırf ailesinden aşılanmış ön yargıları yüzünden "Yunan pilotları, gavurlar düştüğğğ!" demez. Birçok sebebi olabilir. Uçağın içine giren bozuk para bile o uçağın düşmesine sebep olabilir.
 
Varsayki benim aklıma geliyor bir tek, seni ilgilendirir mi? Adımı alintilayip yorum yapacağına kendi fikrini yaz. Senin ailen sana ne aşılıyor, kendi fikrini yazma oğlum başkalarının fikrine çamur et yeter mi diyor?-soru değil cevap beklemiyorum-
 
henüz neden düştüğüne dair teknik bir bilgi yok.
Dememe rağmen yine 50 tane gereksiz komplo teori kasılmış. Pilot hatası olabilir, bakım hatası olabilir, uçak hatası olabilir, havada bir uçakla çarpışmış olabilir hatta ve hatta füzeyle bile vurulmuş olabilir...

O yüzden teori kasmak yerine resmi bilgiler geldikten sonra sebebini konuşabiliriz. Yoksa ben de konunun başında 50 tane teori kasmayı biliyorum ama eldeki 0 veri ile gereksiz.
 
Elis denilen yer Türkiye hava sahasından çok uzakta, inişe geçtiği sırada düştüğüne göre hava sahamızdan uzaklığı 400-450 km arası demektir. Zırvalamaya gerek yok.

Sanki kendi ülkesinde eğitim uçuşlarında hiç uçak kırımı yaşanmıyormuş gibi başkasına laf etmek de ayrı konu. Önce kendi kırım geçmişine bak derler adama. Daha yeni en iyi pilotların uçuş yaptığı Türk Yıldızları uçaklarından biri eğitim sırasında düştü, üstüne pilotu da kaybettik maalesef.
 
Bizimkiler bir şey deniyor galiba. Koral.
1) Koral hava savunma sistemi değil elektronik harp sistemidir. Yani füze fırlatıp uçak düşürmez, düşmanın aviyonik sistemlerine atak ederek düşmanı körleştirir, kendi dost birimlerine avantaj sağlar.

2) Koral'ın menzili ile Yunanistan'ın uçağının düştüğü bölge arasında Koral'ın menzilinin kaç katı mesafe var.

3) Bunu ciddiye alıp cevap vermemeliydim ama üzgünüm, umarım ciddi değilsindir. Türk düşmanı Yunan medyacılar bile böyle bir teori kasacak kadar Türkiye'ye düşman değildir herhalde

Pandemiden dolayı kalifiyeli personel eksikliğinden veya gene pandemi sebepli moral bozukluğundan bunların uçakların bakımlarına yansıdığını düşünüyorum.
Açıkçası hiçbir şekilde bağdaştıramadım pandemi ve bakımı. Uçakların standart bakımları vardır basitçe. O bakımlar geldiğinde ve yapılmadığında özellikle eğitim gibi riskli bir uçuş için uçağın kalkışına hiçbir Hvkk izin vermez. Yanlış bakım yüzünden düşmüş olabilir ancak pandemi yüzünden moral bozukluğunun askeri personele/bakımcılara yansıyıp, aynı zamanda onları da denetleyenlere yansıması o hava kuvvetleri personelinin psikolojik eğitiminde büyük bir problem olduğuna işarettir.

Havacılıktaki bakımlar ''silecek suyunu koymayı unuttum'' şeklinde değil ki. Yaptığın hata uçak düşürür ve bunun hesabını anandan emdiğin sütü burnundan getirerek sorarlar. Amerikalı da olsan, Yunan da olsan, Türk de olsan böyle hataların hesabı ağır olur. Bu yüzden askeri personel eğitimleri her ülkede ''en ağır şekilde, her krize hazır olacak'' şekilde uygulanır.

Pandemi dediğin nedir ki? Bu askerler potansiyel bir harpte canını ortaya koyması için eğitiliyor. Evet, bakımcılar da öyle. Sen hava üssünde uçağa bakım yaparken düşmanın kafana bomba bırakmayacağını nereden bilebilirsin?
 
Son düzenleme:
Şaka yapmıştım aslında.
 

Medya dalga geçmek için bu yerli silahı seçmiş. Hani yerli hss deseler gene dalga geçmem ama bir mantık ararım. İşte abi bura Türkiye, araştırma yapmadan konuşmak kanımızda var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…