Bizimkiler bir şey deniyor galiba. Koral.
1) Koral hava savunma sistemi değil elektronik harp sistemidir. Yani füze fırlatıp uçak düşürmez, düşmanın aviyonik sistemlerine atak ederek düşmanı körleştirir, kendi dost birimlerine avantaj sağlar.
2) Koral'ın menzili ile Yunanistan'ın uçağının düştüğü bölge arasında Koral'ın menzilinin kaç katı mesafe var.
3) Bunu ciddiye alıp cevap vermemeliydim ama üzgünüm, umarım ciddi değilsindir. Türk düşmanı Yunan medyacılar bile böyle bir teori kasacak kadar Türkiye'ye düşman değildir herhalde
Pandemiden dolayı kalifiyeli personel eksikliğinden veya gene pandemi sebepli moral bozukluğundan bunların uçakların bakımlarına yansıdığını düşünüyorum.
Açıkçası hiçbir şekilde bağdaştıramadım pandemi ve bakımı. Uçakların standart bakımları vardır basitçe. O bakımlar geldiğinde ve yapılmadığında özellikle eğitim gibi riskli bir uçuş için uçağın kalkışına hiçbir Hvkk izin vermez. Yanlış bakım yüzünden düşmüş olabilir ancak pandemi yüzünden moral bozukluğunun askeri personele/bakımcılara yansıyıp, aynı zamanda onları da denetleyenlere yansıması o hava kuvvetleri personelinin psikolojik eğitiminde büyük bir problem olduğuna işarettir.
Havacılıktaki bakımlar ''silecek suyunu koymayı unuttum'' şeklinde değil ki. Yaptığın hata uçak düşürür ve bunun hesabını anandan emdiğin sütü burnundan getirerek sorarlar. Amerikalı da olsan, Yunan da olsan, Türk de olsan böyle hataların hesabı ağır olur. Bu yüzden askeri personel eğitimleri her ülkede ''en ağır şekilde, her krize hazır olacak'' şekilde uygulanır.
Pandemi dediğin nedir ki? Bu askerler potansiyel bir harpte canını ortaya koyması için eğitiliyor. Evet, bakımcılar da öyle. Sen hava üssünde uçağa bakım yaparken düşmanın kafana bomba bırakmayacağını nereden bilebilirsin?