Yunanistan'dan ekran kartı alınır mı?

Makaleler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (All Core 4.6 GHz @ 1.31V)
Ekran Kartı: PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12 GB
RAM: Patriot Viper Steel 32GB DDR4-3200 CL16
Anakart: Gigabyte B550 Eagle ATX
Güç kaynağı: Cooler Master GX Bronze 750W
Kasa: Zoko Chiko ARGB
SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB NVMe Gen4
HDD 1: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 3.5"
HDD 2: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 2.5"
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
Meslek
Öğrenci
Birkaç günlüğüne tatil amaçlı Yunanistan'a geldim, burada ekran kartı fiyatları Türkiye'ye göre daha uyguna geliyor. Arabayla geldim dönüşte de arabayla döneceğim, buradan alsam sınırdan geçerken ek vergi çıkar mı veya gümrükte takılır mı? Biz buraya gelirken arabanın içini aramamışlardı. Sizce alınır mı? Garanti konusu nasıl olur ve ek vergilendirme nasıl olur?

Ürünün garantisi Yunanistandaki mağazada devam eder mi bilmiyorum fakat Türkiye de garantisi olmuyor. Ayrıca arabayla geçerken bir sorun olacağını sanmıyorum.

Tek bir tane olduğundan dolayı bir sıkıntı çıkmaz.

Garanti varsa global garanti onu kullanırsın yoksa da aldığın yerden falan verirsin büyük ihtimalle.

Birkaç günlüğüne tatil amaçlı Yunanistan'a geldim, burada ekran kartı fiyatları Türkiye'ye göre daha uyguna geliyor. Arabayla geldim dönüşte de arabayla döneceğim, buradan alsam sınırdan geçerken ek vergi çıkar mı veya gümrükte takılır mı? Biz buraya gelirken arabanın içini aramamışlardı. Sizce alınır mı? Garanti konusu nasıl olur ve ek vergilendirme nasıl olur?
Kaç para mesela orada?

Al gitsin.

Alınır tabii ki. Ama tax free faturası hazırtlatmayı unutma, yaklaşık %16 sını sana geri iade etmeleri gerekiyor. Ek vergilendirme diye bir şey yaşamadım ben. Estonyadan almıştım.

Kaç para mesela orada?
Hocam baktığım kart RTX 3070. Oradaki yerel bir mağazada 300 Euro'ya buldum kartı. Yaklaşık 11500 TL ediyor. Türkiye'de sıfırı en ucuz 17000 lira civarı. Yarın almayı düşünüyorum kartı, umarım bi sorun çıkmaz.

Alınır tabii ki. Ama tax free faturası hazırtlatmayı unutma, yaklaşık %16 sını sana geri iade etmeleri gerekiyor. Ek vergilendirme diye bir şey yaşamadım ben. Estonyadan almıştım.
Tamamdır tax free konusunu araştırayım bi teşekkür ederim

Al gitmişken bana da al :D (şaka)
(şaka) hocam.. önemli ✍🏻✍🏻

Hocam baktığım kart RTX 3070. oradaki yerel bir mağazada 300 Euro'ya buldum kartı. Yaklaşık 11500 TL ediyor. Türkiye'de sıfırı en ucuz 17000 lira civarı. Yarın almayı düşünüyorum kartı, umarım bir sorun çıkmaz.

Tamamdır tax free konusunu araştırayım bir teşekkür ederim.

(Şaka) hocam. Önemli ✍🏻✍🏻

Bir sıkıntı yaşadınız mı bende yakın zamanda yunanistana çıkacağım bu yüzden merak ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı