Çözüldü Yurt dışı cihaz kaç yıl başkasına geçemiyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Bildiğim kadarıyla yurt dışından getirdiğiniz cihazı sadece adınıza kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz ama bunun limiti var mı? Yani 3 yıl sonra cihazı başka hat ile kullanabiliyor muyuz yoksa ömrü boyu bize zimmetli gibi bir durum mu var?

Çözüm

Eski usül kayıtta bütün hatlar kullanılıyordu. Yeni kayıtta 3 yıla kadar pasaport üzerine kaydedilmiş kişi harici üzerine olan hatlar kullanılmıyor.

Hattı devredebiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

Eski usül kayıtta bütün hatlar kullanılıyordu. Yeni kayıtta 3 yıla kadar pasaport üzerine kaydedilmiş kişi harici üzerine olan hatlar kullanılmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Son düzenleyen: Moderatör:

Ben yeni kayıt yaptırdım 1 Ocak 2025'te diğer hatlarda aktif olacağı yazıyordu. O süreye kadar kendi üzerime kayıtlı hatla kullanabiliyorum. Yani tam 3 yıl olmuyor sadece yıl baz alınıyor sanırsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPhone'larda SIM yasağı var. Telefonu kaydettiğin pasaportunun sahibinin TCKN'si ile takılan SIM kartın sahibinin TCKN'si aynı olmalı. Android'de öyle bir şey yok. IMEI çaktırılabiliyor.

Yanlış bilgi vermeyin. Her cihaza IMEI Repair işlemi yapılmaz. Ve Repair işlemi yasa dışı bir işlem. Pasaport kaydı her cihaz için geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…