Yurt dışı iPhone 15 Pro alınır mı?

Son zamanlarda yeni çıkan vergiler ve ülkemizde yurtdışı telefon kullanımının yüksek oranı herkes tarafından bilindiği için muhtemel bir ihtimal. Android tarafında böyle bir sorunun çözümü var ama iphonelar patlar gibi.
Yurtdışından yarı fiyatına yüksek model almak varken yurt içinde 2 seneye güncellemesi bitecek telefon almak çok mantıkız geliyor fakat IMEI ve garanti işide var. Perşembeye kadar karar vermem lazım hala aklımda sorular var. İşin uzmanıda yok sanırsam.

Peki sizce mantıklı yurt dışından getirtebilme(bu Perşembe Almanya'dan) şansım var. Kayıt ettirmeden kullanmanın riski var mı ve bu kadar zorluğa değer mi? Hızlı karar vermem lazım.

Bence değmez. Burası Türkiye. Her gün yasa değişebilir. Bugün 8 ay ama yarın kayıt olayı kalkabilir de(!) 2 aya da inebilir. Bence hiçbir şeye güvenme. Dün yurt dışı 15 Pro Max'e baktım 42 bin liraya geliyordu dedim kayıt parası vermektense 2 tane alırım bozuldu mu atarım çöpe diğerinden devam ederim falan 😀😀 sonra dedim senin 42 bin liran bile yok. İşin şakası tamamen sana kalmış bir durum.

Bence değmez. Burası Türkiye. Her gün yasa değişebilir. Bugün 8 ay ama yarın kayıt olayı kalkabilir de(!) 2 aya da inebilir. Bence hiçbir şeye güvenme. Dün yurt dışı 15 Pro Max'e baktım 42 bin liraya geliyordu dedim kayıt parası vermektense 2 tane alırım bozuldu mu atarım çöpe diğerinden devam ederim falan 😀😀 sonra dedim senin 42 bin liran bile yok. İşin şakası tamamen sana kalmış bir durum.
Haklısınız hocam. Bende güvenemiyorum kararı zor benim için.

Haklısınız hocam. Bende güvenemiyorum kararı zor benim için.

Tahmin edebiliyorum. Benim de cihazım yurt dışı ama yılın çoğunda orada olduğum için rahatlıkla aldım. Ama tahmin ediyorum senin öyle bir durumun yok. Dolayısıyla risklerle de karşı karşıyasın. Karar vermek güç.

Tahmin edebiliyorum. Benim de cihazım yurt dışı ama yılın çoğunda orada olduğum için rahatlıkla aldım. Ama tahmin ediyorum senin öyle bir durumun yok. Dolayısıyla risklerle de karşı karşıyasın. Karar vermek güç.
Yılın birkaç haftası anca gidiyorum. Y.İ. alacağım sanırsam bu arada yardımcı olduğun için teşekkürler.
Edit: Y.D. alacam kararım değişmez sanırsam umarım kötü olmaz herhangi bir önerin var mı tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Yılın birkaç haftası anca gidiyorum. Y. İ. Alacağım sanırsam bu arada yardımcı olduğun için teşekkürler.
Edit: Y. D. Alacağım kararım değişmez sanırsam umarım kötü olmaz herhangi bir önerin var mı tekrardan teşekkürler.

Ne diyeyim hocam. Karar senin. Ben fikrimi artısını eksisini sana söyledim. Umarım problem yaşamazsın. Yine de aklında bulunsun gittiğin ülkeden (sanırım Almanya idi) cihazı alırken mağazada görevlinin yanında mutlaka test et. Hattını tak, iCloud gir, fotoğraf çek, telefondan birisini ara(normal arama olarak), hoparlör, video sesleri, Face ID vs. aklına ne geliyorsa her şeyini test et. Birkaç gün evvel Gürcistan'dan cihaz almışlar. Orada bakmamış müşterinin ailesi gelince müşterim açmış cihaz açılmıyordu. Anakart arızası olduğunu fark ettik. Durduk yere hem parasından oldu hem sıfır cihaz söküldü hem de anakartı işlem gördü. Yurt içi aldığın cihazda bile problem çıkabilir ki yurt dışı alırken kesinlikle eksik nokta bırakmadan testlerini yap.

Ne diyeyim hocam. Karar senin. Ben fikrimi artısını eksisini sana söyledim. Umarım problem yaşamazsın. Yine de aklında bulunsun gittiğin ülkeden (sanırım Almanya idi) cihazı alırken mağazada görevlinin yanında mutlaka test et. Hattını tak, iCloud gir, fotoğraf çek, telefondan birisini ara(normal arama olarak), hoparlör, video sesleri, Face ID vs. aklına ne geliyorsa her şeyini test et. Birkaç gün evvel Gürcistan'dan cihaz almışlar. Orada bakmamış müşterinin ailesi gelince müşterim açmış cihaz açılmıyordu. Anakart arızası olduğunu fark ettik. Durduk yere hem parasından oldu hem sıfır cihaz söküldü hem de anakartı işlem gördü. Yurt içi aldığın cihazda bile problem çıkabilir ki yurt dışı alırken kesinlikle eksik nokta bırakmadan testlerini yap.
Dediklerinizi anlamama rağmen hala kesin karar veremiyorum kararsızım. Sizi de bu konu için yordum çok teşekkür ederim.

Dediklerinizi anlamama rağmen hala kesin karar veremiyorum kararsızım. Sizi de bu konu için yordum çok teşekkür ederim.

Rica ederim hocam ne demek. Bu işi yapan birisi olarak benim de tereddütlerim var tabii ki. Böyle yüksek modeller için değil ama 15-20 bin liralık cihazlar için yurt dışı alacaklara aynısı yurt dışında yarı fiyatına 2 tane alın kırılanı atın köşeye diyorum. Yapan müşterim de var bu arada. Zaten bu parayı vereceklerdi bari sıfır cihazın tadını çıkarsınlar. Tabii meblağ bu kadar yüksek olunca iş değişiyor 😀😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı