Yurt dışı iPhone 15 Pro Max vs iPhone 13

uurcanfdn1

Kilopat
Yurt dışı iPhone almayı düşünüyorum ama kafamda yatan bir sürü sorular var ve bana yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için konu açmaya karar verdim.

Sarı siteden Param Güvende hizmeti ile 40 bin liraya sıfır iPhone 15 Pro Max satıyorlar ve ilgimi çekti. Almadan önce dediğim gibi bilmediğim bir sürü şeyler var. Yurt dışına çıkma zorunluluğu varmış diye biliyorum. Pasaportsuz direkt kimlik ile Gürcistan'a gitsem yurt dışına gitme zorunluluğunu çözer miyim kayıt yaptırırken? Son kayıt yaptırma günü ne zaman? Kayıt yaptırmazsam telefon kapandıktan sonra her yıl 8 ay kullanma hakkım mı olacak? Telefonu satanlar 2024 Ağustos ayına kadar kayıt yaptırma süresinin olduğunu söylüyorlar sizce bu doğru mu? iPhone 13 almak mı daha mantıklı, yurt dışı 15 Pro Max mi? Şu anlık aklımda sadece bu sorular var. Tekrar aklıma soru gelirse buradan sizlere iletmiş olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence o işlerle hiç uğraşılmaz zaten 2yıl kullanılıyor sonra gene para ödeniyor diye biliyorum bence 13 alın zaten çok iyi bir model.

iPhone 15 Pro Max daha iyi olur. Fakat yurt dışı alıp 20K kayıt ücreti vermek yerine iPhone 13 veya bütçe varsa iPhone 14 alın geçin.

Hangi şehirde ikamet ediyorsun.

Yurt dışı cihaz işi zahmetli. Gideceksin geleceksin kayıt parası yatıracaksın bir dünya masraf. 40 bin ₺'lik telefonun fiyatı kayıt + yol masrafları derken olacak 65 bin ₺. Nisan sonunda Ankara'dan Gürcistan'a 14 Pro Max almak için gitmiştim. Yol yemek masrafları + kayıt ücreti hariç telefon 27-28 bin ₺ civarına gelmişti. O dönemde IMEI ücreti 6 bin ₺ idi. Git gel neredeyse 2000 km yolda canımız çıktı, günübirlik git gel yapmıştık araçla, konaklamadık. Çok yorucu bir yolculuktu, sınırdan içeri girene kadar ve tekrar çıkana kadar mahvoluyorsunuz, kalabalık sıra ve suratsız / saygısız insanlarla saatlerce yan yana bekliyorsunuz. Gürcistan'daki taksiciler zaten ayrı çakal. Fazla para alabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Olur da giderseniz ücret konusunda mutlaka öncesinde anlaşın yoksa bir dünya para talep ederler, adamların toprağında bir şey de diyemiyorsunuz, türkleri sevmiyorlar. Ufak bir tartışmada göz altına alınırsınız benden söylemesi. Eğer yolculukla, kalabalıkla vs. uğraşırım, IMEI kaydı için de bütçem var diyorsanız gidip 15 Pro Max almak mantıklı. Bir kere alırsınız en az 5 yıl sorunsuz kullanırsınız. Ama kış ayında yolculukla, cins cins insanlarla dolu kalabalıkla ve masraflarla uğraşamam diyorsanız buradan bir cihaz alıp geçin. TR'den almaya karar verirseniz en azından güncel kalmak açısından 14 alın derim. Aşağıdaki konuda Gürcistan yolculuğumla ilgili yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım. Bir göz atın isterseniz.

Son düzenleme:
Hangi şehirde ikamet ediyorsun.

Balıkesir'de yaşıyorum

Telefonu param güvende ile sarı siteden alacaktım kayıt için git gel yapacaktım Gürcistana. Ama ne kadar mantıklı bilmiyorum dediğin gibi

iPhone 15 Pro Max daha iyi olur. Fakat yurt dışı alıp 20K kayıt ücreti vermek yerine iPhone 13 veya bütçe varsa iPhone 14 alın geçin.
Evet haklısın ama 2024 ağustos ayına kadar zamanın olduğunu söylemişlerdi kayıt yaptırmak için bu yüzden bana mantıklı gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…