Yurt dışı iPhone 15 Pro'nun kapatılma ihtimali var mı?

Quessa

Hectopat
Daha fazla  
Yurt dışı iPhone 15 Pro almak istiyorum ancak tamamen kapatılmasından ve bir daha kullanamamaktan korkuyorum. Böyle bir şey olma ihtimali nedir? Veya kapatılırsa ne yapabilirim?

Memlekette her an her şey olabilir. Bir haberle Temu furyası nedeniyle yurt dışı alışverişe 30 euro limit getirildi. Keza ucuza yurt dışı iPhone muhabbeti yüzünden IMEI kaydı 6K'den 20 K'ya çıktı. Şimdi ise telefonlar çift SIM de olsa tek SIM gibi süre tanınacağı söyleniyor. 4+4 ay kullanma muhabbeti 4 aya düşebilir yani. Kaynak sormayın birkaç ay önce Instagram'da tesadüfen görmüştüm sanırım mesut çevik idi tam hatırlamıyorum uzun zaman oldu. Birkaç konuya link bırakmıştım burada. Özetle kendinize macera arayıp verdiğiniz parayla rezillik çekmeyin. Risk almaya değmez. Zamanında erken davrananlar aldı, ben de onlardan biriyim, 25 K'ya 14 Pro Max 256 GB aldım. Eski telefonu da IMEI parasına sattım. Bundan yaklaşık 2 ay sonra da zam geldi. Temu için de aynı şey geçerli. Millet dünyaları aldı, bir ton reklam döndü, en sonunda şapa oturduk. Şimdi 2 parça çer çöp alıyorsun vergisiyle ıvır zıvırıyla 1K ödeme çıkıyor. Gerisi size kalmış.

Son düzenleme:
Memlekette her an her şey olabilir. Bir haberle Temu furyası nedeniyle yurt dışı alışverişe 30 euro limit getirildi. Keza yurt dışı iPhone muhabbeti yüzünden IMEI kaydı 6K'den 20 K'ya fırladı. Risk almaya değmez.
2025 içinde tahmini olarak 45 bin 614 liraya çıkması düşünülüyor.

Yurt dışı iPhone 15 Pro almak istiyorum ancak tamamen kapatılmasından ve bir daha kullanamamaktan korkuyorum. Böyle bir şey olma ihtimali nedir? Veya kapatılırsa ne yapabilirim?

Hocam şöyle oluyor. 2 adet SIM girişi olduğu için her bir SIM girişine 120 gün yani 4 ay süre veriliyor örneğin 1. SIM girişine taktınız 120 gün geçti 2. SIM girişine takıyorsunuz ve 120 gün daha süresi oluyor. Toplam 8 ay sonunda bitiyor ve 4 ay beklemeniz gerekiyor. 4 ay sonra yıl başı geldiği için IMEI süresi her yıl başında yenileniyor. Ben böyle biliyorum (sakın 1. SIM süresi bitmeden 2.ye takmayın. Taktığınız an süresi başlar diğerine taksanız bile devam eder boşa gitmiş olur.) Her 1 Ocaktan itibaren tekrar 8 ay hakkınız geliyor.

Son düzenleme:
Hocam şöyle oluyor. 2 adet SIM girişi olduğu için her bir SIM girişine 120 gün yani 4 ay süre veriliyor örneğin 1. SIM girişine taktınız 120 gün geçti 2. SIM girişine takıyorsunuz ve 120 gün daha süresi oluyor. Toplam 8 ay sonunda bitiyor ve 4 ay beklemeniz gerekiyor. 4 ay sonra yıl başı geldiği için IMEI süresi her yıl başında yenileniyor. Ben böyle biliyorum (sakın 1. SIM süresi bitmeden 2.ye takmayın. Taktığınız an süresi başlar diğerine taksanız bile devam eder boşa gitmiş olur.)
Bu olayı zaten biliyorum. Ancak bu olay değişebilirmi? Yani her yıl yenilenmesi durabilirmi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı