Yurt dışı iPhone 16 alınır mı?

Bütçe
30000

kuweyhan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle iPhone bir cihaza geçmek istiyorum. Çift telefon taşımak benim için problem olmaz. Sahibinden üzerinden iPhone 6s almayı düşünüyorum. Kapanma (IMEI) durumu açısından sizce almak mantıklı olur mu? İleriki aylarda herhangi bir değişiklik yapılması hâlinde devlet başımı ağrıtır mı?

Merhaba, öncelikle iPhone bir cihaza geçmek istiyorum. Çift telefon taşımak benim için problem olmaz. Sahibinden üzerinden iPhone 6s almayı düşünüyorum. Kapanma (IMEI) durumu açısından sizce almak mantıklı olur mu? İleriki aylarda herhangi bir değişiklik yapılması hâlinde devlet başımı ağrıtır mı?

Hiçbir sıkıntısı olmaz benim kuzenim çift telefon kullanıyor:

Sana yurtdışı iPhone 16 Pro deneyimlemiş biri olarak şöyle söyleyeyim: uzun vadede yurtdışı cihaz bence mantıksız. Şimdi detaya gireyim. İlk aldığın zaman 8+8 toplam 16 ay, çift fiziksel SIM ya da eSIM ile kullanabilirsin. Ancak bu 16 ay bittikten sonra, yıl içerisinde 8 ay açık, 4 ay kapalı cihaz olarak kalacak. Her yılın 4 ayında ikinci bir telefon kullanman gerekecek. Eğer senin için ikinci telefon kullanmak, aramaları ikinci telefondan yapmak ya da ana telefon kapalı olduğu zamanlarda WhatsApp üzerinden iletişim kurmak gibi bazı eksileri göze almak sorun değilse geçebilirsin. Ancak uğraşacağını düşünemiyorsan pek önermem.

Benim asıl önerim, daha düşük model de olsa bir Türkiye cihazı almak. Ben şu anda iPhone 13 kullanıyorum ve açıkçası bana biraz daha rahat geliyor. Ama bu durum göze alınıp yine de yurtdışı cihaz alınacaksa, size önerim alıp 16 ay bittikten sonra en fazla 1–2 sene daha kullanıp satmanız ve iPhone 15 gibi Türkiye cihazına geçmeniz.

Bence mantıklı. Çift fiziksel simli olursa 4 ay birini, 4 ay diğer slot u kullanarak 8 ay kullanırsınız. Geri kalan 4 ay da şu an kullandığınız telefonu kullanır veya eski bir iPhone cihaz alıp paylaşım yaparak kullanırsınız.

İleriki aylar için kanunu, kapanma durumunu vesaire bilmiyorum.

Bence mantıklı. Çift fiziksel simli olursa 4 ay birini, 4 ay diğer slot u kullanarak 8 ay kullanırsınız. Geri kalan 4 ay da şu an kullandığınız telefonu kullanır veya eski bir iPhone cihaz alıp paylaşım yaparak kullanırsınız.

İleriki aylar için kanunu, kapanma durumunu vesaire bilmiyorum.

1767553612253.png

Bu ürünü alırsam devlet 8 aylık açık kalma işini de kaldırırsa istediğim kadar kullanırım herhalde doğru mu?

8 aylık açık kalma derken; alınan telefon ömür boyu kullanılabiliyor, 4 + 4 = 8 ay denilen süre her bir slottaki IMEI nin 4 ay süresinin olması, toplamda 8 ay.
8 aylık süre kalkarsa zaten bu ürüne ihtiyaç kalmaz, telefondan her şey halledilir.
Açıkçası bu tarz ürünlerin çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum. Onun yerine başka bir telefondan gerekli şeyleri yapmak daha mantıklı geliyor. Kendi fikrim tabii.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı