Yurt dışı iPhone 17 Pro almak mantıklı mı?

furkan.99

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, İngiltere'den arkadaşım gelecek. TR fiyatı 108k olan telefon oradan almaya kalkarsan 61-62K civarına geliyor. Fakat açtırma parasını eklersen hiçbir karı olmuyor. Sormak istediğim soru, telefonu açtırmadan kullanmak ne kadar mümkün sizce? Sizce böyle bir işe kalkışmak ne kadar mantıklı? Bir de diyelim baktım olmuyor açtırma parasını yatırsam kullanabilir miyim? Yani hat sahibinin yurt dışına çıkmış olması gerekir mi? Ve genel olarak aklıma gelmeyen bir şey varsa fikirlerinizi genel olarak almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Her yıl 8 ay kullanabilirsin kayıt ettirmeden kalan süreyi başka bir cihazla idare edersin yurt dışına çıkmana gerek yok ama kayıt ettirmek mantıksız.

Yurt dışı fiyatı 1100 dolar yaklasık 45 bin kayıt ücreti de oyle 90 bine geliyor 17 bin cepte kalıyor aslında mantıklı değil mi sadece soru

Yurt dışı fiyatı 1100 dolar yaklasık 45 bin kayıt ücreti de oyle 90 bine geliyor 17 bin cepte kalıyor aslında mantıklı değil mi sadece soru
Sadece Avrupa cihazlarının garanti kapsamına girmesi ve satarken cihazın piyasa fiyatınında altına satılması durumundan dolayı mantıksız hem de 109k yapıyor Avrupa cihazı almak istesen kayıt işi boş anlayacağın.

Son düzenleme:

Satmaya çalışırsan o 17binin sıkıntısını çekersin. 17binden daha fazla çekeceğinden emin ol.

Kayıt ettirirsen 3 sene boyunca arkadaşının adına hatla kullanman lazım 3 sene sonunda her hatta açılıyor diye biliyorum. Değmez. Yurt dışından almanın mantığı ucuz olsun diye zaten kaydettirmeden kullan kalan aylarda da yedek telefonla idare et

Biraderler neden güncel iPhone kullanacağım diye o yurt dışı çöplerine para verip kendinizi 4 ay şekilden şekle sokuyorsunuz ki çok aşağılıkça buluyorum saçmalığın daniskası. Kullanan arkadaşlar linçleyebilirler konuya mute atacağım zaten. 8 ay vezirsin 4 ay rezilsin satacağım desen bir piyasası yok garantiye götürsen almazlar servis kabulu yok saçmalık yani az paran varsa o paraya uygun cihaz alacaksın

Evet yurt dışı kullanıyoruz ama linçlemiyorum. Senin gibi insanların olması aksine işime geliyor. Bu ülkede bu işler böyle yürüyor çünkü. Eğer herkes AA çok mantıklı deyip bu sistemde kullanmaya başlasa onun da önünü kesecek bir şey bulurlar çünkü. Bu ülkede aşağılıkça bir şey varsa o da budur kardeşim. Bir tane operatör var ismini de vermeyeceğim hatta
O hatla her sene fazla fazla kullanıyoruz 8 aydan uzun sürüyor. 10 aya uzadı bu sene yine kullanım süresi mesajlar geç geldi BTK'den. 2 ay da kışın ceketin cebinde çantamda bir telefon gezdirmek çok zor değil ana telefonumu kullanmaya devam ederken, ondan sadece telefon görüşmesi yapıyorum zaten.
Piyasa olarak kendine göre bir piyasası var ülke içinde de sıkıntı yaşamıyoruz. Ya da yakın ülkelerde gezip gelsen yazın tatilinde telefonu orada satsan bile sana masrafı buradaki söğüşledikleri kadar çıkmıyor. Şaka gibi değil mi ne kadar aşağılıkça ahahah. Samsung Xiaomi iPhone yurt dışı fiyatlarını bir de aç bak bakalım aralarında çok bir fiyat farkı var mıymış o kadar. Şükret burada Samsung Xiaomi gibi firmalar kardan zarar edip bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri için özel fiyatlandırmalar yapıyor da üst seviye amiral gemisi modellerini alabiliyorsun onların. Garanti konusunda herkesin tercihine kalmış zaten iki sene garanti var iki sene içinde kaç kere telefonu garantiye götürüyorsun herhangi bir kronik sorun yaşamazsan, ki ben bugüne kadar yaşamadım iki sene sonunda da her türlü ücretli servis alıyorsun zaten. iPhone tercih edersen zaten her türlü parçasını orijinal, yan sanayi ve tamirini yapacak insan her türlü bulursun.
Ben senin burada uygun fiyatlı diye çöp telefonlara verdiğin dünya kadar paraya dünyadaki son teknolojiye erişiyorum.
Bir de burada olay iPhone değil sadece zaten Android model alıp da ucuza kullanabilirsin üstelik onlarda kayıt da yapılıyor.

Hangi operatör hocam? Bende almayı düşünüyorum da yurt dışı iPhone. Bir de iPhone 17 Pro yurt dışı'nin fiyatı ne kadar olur sence telefoncularda vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…