Yurt dışı iPhone alınır mı?

RaitRain

Hectopat
Efendim iyi günler. Telefonumun eskimesinden dolayı yeni bir telefon almak istiyorum. Apple ekosistemine girdiğimden de başka bir marka almak istemiyorum. Fakat fiyatlar bildiğiniz üzere delilik seviyesinde. Bu sebepten Sahibinden'de yurt dışından getirip satan birinden iPhone 15 Pro almayı düşünüyorum. Fakat IMEI kayıdı yaptırmadan nasıl kullanılabileceği konusunda soru işaretlerim var. İki SIM kartı yuvasını 120 gün kullandıktan sonra yılın başında yenileniyor mu yenilenmiyor mu tam olarak anlayamadım. Sizce telefonu böyle almak mantıklı mı yoksa daha alt modellere mi yönelmem gerekir? İlanda burada.

Telefonu alıyorsunuz. İlk sim 4 ay 2. simde 4 ay olarak toplam 8 ay kullanma süreniz var. 25 dolara 2 aylık açtırabiliyorsunuz. 8 ayın üstüne 50 dolar daha verip 4 ay açtırırsınız. Yılbaşında tekrardan 8 ay kullanma süreniz gelecek.

Hocam 8 ay kullanabiliyorsun ve geri kalan zamanda bir sistem var devlete geçici kayıt yaptırıyorsun. Aylık 100-200 TL ile sürekli yeniliyorsun fakat bu geçici kayıtı devlet istediği zaman kapatabiliyor. Kapatılırsa yanına küçük bir iPhone 5 alıp iCloud kardeşliği yaparsın.

Aylık 2 dolar hocam ama telefoncular 200 TL civarı alıyor.

Hiç hat takılmamışsa ve ilk takan siz olacaksanız yani sıfır alacaksanız zaten endişe etmenize gerek yok.
Yıl sonuna kadar kapanmayacağı için zaten yeni yıl da 8 ay daha kullanabileceksiniz.
Bir sonraki yılda da kalan 4 ay için 2'şer ay süre uzatma yapabilirsiniz ve böylelikle o yılı da bitirmiş olur ve bu şekilde ilerleyebilirsiniz.

Bende s24 ultra modeli var. 25 dolara açtırıyorum sanırım benı düdüklüyorlar . Başka telefoncuya tekrar baktırırım. Bilgi için sağolun

Bende S24 Ultra modeli var. 25 dolara açtırıyorum sanırım benı düdüklüyorlar . Başka telefoncuya tekrar baktırırım. Bilgi için sağ olun

Hocam Samsung'ları bilmiyorum yalan olmasın ama IPhone'da 2 dolar abim telefoncu abimle ben öyle yaptırıyoruz. Öğrenirsem gene size söylerim sizde araştırın bir.

8 ay sonrası geçici kayıt olmuyor diye biliyorum ?
Şu anda açık 1-2 yıl boyunca kapatmıştı devlet ama her an kafasına göre kapatabilir riskli iş.

Her sene 8 ay kullanma hakkın var. Geri kalan 4 ay ne yapacağım dersen iki seçeneğin var ya telefoncuya götüreceksin o 4 ay için açtıracaksın diğer seçenek eski bir İPhone ile iCloud'ları birleştirip kullanacaksın.

Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2025 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak sim kartı ona takarak Apple’ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone’unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…