Yurt dışı iPhone SIM çıkartılırsa süre azalmaya devam eder mi?

hedwigpotter

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, Ekim ayından beri yurt dışı 16 Pro Max kullanıyorum. Her ay şu kadar kullanım süreniz kaldı diye mesaj geliyor. Geçen gün 60 günümün kaldığını öğrendim. Diğer SIM'i ise henüz hiç kullanmadım. Bir şekilde yılın sonuna kadar kullanmak istiyorum. Sorum şu SIM kartımı çıkarsam bu 60 günlük süre azalmaya devam eder mi? Evde yedek iPhone 7 var SIM kartımı ona takıp iCloud üzerinden arama ve mesajları almayı düşünüyorum. Yazın yanımda hotspot taşımaktansa yaza kadar idare edebileceğimi düşünüyorum. Sizce ne yapayım?

Selamlar, Ekim ayından beri yurt dışı 16 Pro Max kullanıyorum. Her ay şu kadar kullanım süreniz kaldı diye mesaj geliyor. Geçen gün 60 günümün kaldığını öğrendim. Diğer SIM'i ise henüz hiç kullanmadım. Bir şekilde yılın sonuna kadar kullanmak istiyorum. Sorum şu SIM kartımı çıkarsam bu 60 günlük süre azalmaya devam eder mi? Evde yedek iPhone 7 var SIM kartımı ona takıp iCloud üzerinden arama ve mesajları almayı düşünüyorum. Yazın yanımda hotspot taşımaktansa yaza kadar idare edebileceğimi düşünüyorum. Sizce ne yapayım?

Bir kere taktıktan sonra süre başlıyor hocam.

Ben de eskiden bir kere takınca 4 aylık süre başlıyor sanıyordum ama öyle değilmiş BTK ay ay hesaplıyormuş bunu. Yani nisan başı yine sinyal alacak ve kalan süreyi hesaplayacak. Hattı çıkartırsanız nisanda sinyal almaz. Ve süre orada donar. Burada diğer konularda okudum öyle diyorlar. YouTube'da metin aygun vardı yanlış hatırlamıyorsam o da öyle demişti. 120 numarasını arayarak bizzat BTK'ya da sorup kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde nisan Mayıs'ta takmayıp Haziran'da takarsanız kalan süre öyle devam ediyor. Bu ay, ay hesabında da ay ortasında takarsanız yine 1 ay olarak hesaplıyor, diğer ay yine sinyal alıp 30 gün kaldı diye mesaj gelir. Zaman sayacı gibi gün hesaplamıyor yani. Her ay sinyal alıyor mu diye kontrol ediyor yani o IMEI'den. O nedenle ay başında SIM kartı takmakta fayda var yoksa takmadıgınız günler boşa gidiyor gibi oluyor bu sistemde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı