Yurt dışı PlayStation 5 siparişi nasıl işliyor?

mikailss

Picopat
Daha fazla  
Yurt dışından PlayStation 5 siparişi vermek istiyorum ama vergisi çok fazla diyorlar ve Türkiye'den alın diyorlar ama o kadar para yok. EBay'da açık kutular 13.000 civarı, vergilerle birlikte kaç TL'ye denk gelir ve hangi siteden almalıyım? Gümrükte takılır mı beni aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ebay'den PS5 almak çok mantıklı değil. Ne geleceği çok belli olmayabiliyor. Bir çok yurt dışında mağduriyet yaşayan kanal görmüştüm. Gümrük vergisi AB ülkesi değilse %30 oluyor. Sizin siparişinizde ortalama sadece gümrük vergisi 3900 TL çıkıyor. Kargo ücretine girmeyeceğim bile. 17-18 fiyat bandında yurt dışı ürünleri biraz zorlarsan bulabilirsin. Özellikle facebook bakman gereken yer.

Gümrükte takılır ve 20000₺ üzerine gelir.
En ucuz alma yöntemi sizin gidip konsolu almanız, sonra vergi iadesi almanız ve ülkeye girerken kişisel eşya olarak sokmanız lazım.
Diğer türlü en ucuz ise konsol satan esnaftan kapalı kutu Avrupa ürünü almanız. Bu şekilde 20k oluyor.

Gümrükte takılır ve 20000₺ üzerine gelir.
En ucuz alma yöntemi sizin gidip konsolu almanız, sonra vergi iadesi almanız ve ülkeye girerken kişisel eşya olarak sokmanız lazım.
Diğer türlü en ucuz ise konsol satan esnaftan kapalı kutu Avrupa ürünü almanız. Bu şekilde 20k oluyor.

Bir akrabama aldırsam Almanya'da ama orada birkaç ay veya yıldır yaşıyor tax Free alabilir mi veya alabileceği en ucuz site veya mağaza neresi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı