Yurt dışı teklifi ve aile yakınları arasında seçim yapmak

Vincentt

Centipat
Katılım
4 Nisan 2024
Mesajlar
118
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, ben 13 yaşındayım ve halam bana Almanya'ya gelmem için teklif sundu. Ben “başka zaman konuşalım” dedim, o da kabul etti. 1-2 sene sonra Kocaeli'ye gitmek istiyorum, orada abim ve yengem var. Sanayiye gidip iş öğrenmek istiyorum. Türkiye'deki modifiye kültürünü seviyorum ve çok kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?
 

Git tabii ki.
 
Beklediğin hata.
 
Hocam git Almanya'ya sakın kaçırma bu fırsatı bu fırsatı yıllardır bekleyen bir sürü kişi var kurtar kendini.
 
Hocam ama neden onu anlamıyorum. Ben daha yaşım 13 bir dili zor öğrenirken 2. dil çıkacak. Almanya'da istediğim meslek olmayacak. Açıklayın biraz lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne olursa olsun orada daha rahat yaşayacaksın daha fazla kazanacaksın haklı olduğun zaman hakkını savunabileceksin. Üstelik bir de halan var sana sahip çıkacak teklif müthiş.
 
Hocam burada sevdiklerim var, özellikle abilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de yaşamanın ne kadar zor olduğunun farkında değilsin muhtemelen. Ailene danış derim. Sevdiklerini bırakıp elin ülkesine gitmek zor elbet ama 10 sene sonra seni nelerin beklediğinin de farkında olman lazım.
 
Hocam burada sevdiklerim var özzelikle abilerim.

Hocam bu teklif bir daha gelmez ve yaşın büyüdüğünde keşke kabul etseymişim dersin. Bu hayatta her zaman teksin önce kendini kurtar sonra sevdiklerini düşün.
 
Yani evet hocam siz de haklısınız ama benim de sevdiğim şeyler araba. Buradaki araba modifiye kültürü orada yok. Peki hocam oraya nasıl gideceğim? Halam 1 hafta sonra Almanya'ya gidecek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…