Yurt dışı telefon açtırmadan kullanılabilir mi?

BİLGİSAYAMAZ

Hectopat
Daha fazla  
Bugün birinden duyduğuma göre çift simli iPhone cihazlarda her SIM yuvası için açtırmadan 4 ay kullanım süresi varmış ve bu her yıl yenileniyormuş. Kalan 4 ay da eSim kullanarak yine ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyormuş. Böyle bir şey mümkün mü?

Daha önce hiç iPhone kullanmadım. iCloud arama yönlendirme ne ve neden lazım?

Daha önce hiç iPhone kullanmadım. iCloud arama yönlendirme ne ve neden lazım?

Apple'ın kendi özelliğidir. Her sene 8 ay yasal hakkınız var ya hani son 4 ay kapalı kalıyor bu sürede işte eski bir misal 6S aldınız. 6S ile yurt dışı cihazınızdaki Apple kimliği(hesabı diyelim) aynı giriyorsunuz. Basit bir ayarı yaptıktan sonra artık 6S'e gelen aramalar yurt dışı telefonda gözüküyor. Son 4 ay idare etmek için lazım.

Peki iki telefonu da yanımda taşımam gerekir mi?

Benim arkadaş 8 ay fiziksel + 4 ay eSIM ile kullanıyordu en son. Sıkıntı da çıkmadı.

Maalesef bu mümkün değil. Cihazlarda ya 2 adet fiziksel SIM, ya 2 adet eSIM ya da 1 fiziksel 1 eSIM olmak üzere 2 SIM desteği bulunur.

Eğer yurt dışından cihaz alırsanız, SIM başına 4+4 ay olmak üzere toplam 8 ay kullanım hakkınız olur. Mesela cihazı ocak ayında kullanmaya başladınız varsayalım, kullanım süreniz ağustos sonunda bitecektir. Bundan sonra ise ya SIM başına ücret ödeyerek resmi olmayan yollardan 2+2 ay şeklinde uzatma yaptırıp yılı tamamlarsınız, ya da cihazı SIM kart olmadan kullanarak bir sonraki yılı beklersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…