Yurt dışı telefon alınır mı?

PredatoRR06

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, bu aralar telefonum çok kastığı için ve kapandığı için telefon bakıyorum.2. el ya da yenilenmiş iPhone bakıyordum ama iPhone 15 yurt dışı gördüm, yurt dışı telefon alırsam ne olur, devamlı kullanabilir miyim? Yurt dışı alamazsam 13 mini ya da SE 2022 düşünüyorum.

Öncelikle selamlar, bu aralar telefonum çok kastığı için ve kapandığı için telefon bakıyorum.2. el ya da yenilenmiş iPhone bakıyordum ama iPhone 15 yurt dışı gördüm, yurt dışı telefon alırsam ne olur, devamlı kullanabilir miyim? Yurt dışı alamazsam 13 mini ya da SE 2022 düşünüyorum.

iPhone cihaz olması zorunlu mu?

Yurt dışı telefon öncelikle alınmaz. 2. olarak zengin adam değilsen iPhone da alınmaz. Ayrıca zenginsen yine iPhone alınmasını ben şahsen tavsiye etmem çünkü hak ettiğinin yüzde 50 pahalısını satıyor telefonu. Ben 1 ay önce S24 aldım 32 bine. Bu fiyata iPhone 13 var ama S24'ün rakibi iPhone 16. Burdan anlayabilirsiniz ki ürüne verdiğimiz paranın yalnızca yarısını kullanabiliyoruz.

Yasa değişmez ise eğer;
  • Her hat için 4 aylık kullanım süresi,
  • Her sene bu sürenin sıfırlanması,
Gibi şanslarınız var.

Telefon çift hat ise eğer 4 ay + 4 Ay'dan 8 ay kullanabiliyorsunuz. Kalan 4 ay için de ikinci bir telefon taşımanız gerekiyor yanında. Ocağın ilk haftası kullanım hakkınız sıfırlanıyor ve tekrardan yurt dışı telefonunuzu 8 ay kullanabiliyorsunuz.

-----------

Alınır mı? Sorusuna gelirsek, evet alınır. Kayıt parası olmuş 45 bin TL vergiler de buna yakın zaten. Gider 2 tane S25 Ultra alırım değişe değişe paşa gibi kullanırım. Neden aynı paraya sadece 1 tane alayım ki?

Genel olarak küçük telefon baktığım belli olmuştur 13 mini şu an sahibinden de 16-18k civarına bulunabiliyor alınabilir mi sizce? tr versiyon bu arada

Sanmıyorum senelerdir böyle. Ayrıca Xiaomi alırsanız IMEI atılıp TR cihazı yapılabiliyor. S23 serisi Samsung'ta aynı şekilde.

IMEI atma işlemini her yer yapmıyor diye biliyorum neresi yapar?

Yurtiçi parasına, yurtdışı 2 cihaz alabiliyorsunuz. 45bin tl haraç vereceğinize 2 yurtdışı cihaz alıp hiçbir sorun yaşamadan değiştirerek kullanabilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı