Yurt dışı telefon Türkiye için satılan e-SIM'ler ile kullanılabilir mi?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Arama ve SMS önemli değil. Sadece internet için yurt dışı telefonda Türkiye'de geçerli e-SIM data paketi alarak kullanabilir miyiz?

Örneğin aşağıdaki paketler ile SIM sınırı vs. olmadan 12 ay paket alırsam ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip eSim sağlayıcıları genelde Türkiye'de anlaşmalı oldukları operatör üzerinden hizmet veriyor. Eğer kendi operatörü üzerinden hizmet veriyorsa kullanabilirsiniz, aksi durumda maalesef ki kullanamazsınız telefonun kullanım süresi bittiğinde.
Hocam yurt dışından alınan fiziki, o ülkeye ait operatörden SIM'lerde dahi dolaşımda hizmeti her zaman (akisine rastlamadım henüz) gidilen ülkenin ulusal operatörlerinden veriyorlar. Bu mantıkla dediğiniz gibi hiç şans yok. Ancak aldığımız DATA e-sim'i bir şekilde doğrudan Türk operatörlerden hizmet almıyor bir dolaşım veya yönlendirme oluyor bu şekilde fark eder mi?

Siz denediniz mi yoksa teorik kısımda mı hemfikiriz sadece?

Hocam yurt dışından alınan fiziki, o ülkeye ait operatörden SIM'lerde dahi dolaşımda hizmeti her zaman (akisine rastlamadım henüz) gidilen ülkenin ulusal operatörlerinden veriyorlar. Bu mantıkla dediğiniz gibi hiç şans yok. Ancak aldığımız DATA e-SIM'i bir şekilde doğrudan Türk operatörlerden hizmet almıyor bir dolaşım veya yönlendirme oluyor bu şekilde fark eder mi?

Siz denediniz mi yoksa teorik kısımda mı hemfikiriz sadece?

App Store'daki çoğu uygulamayı denedim açıkçası. Hepsi sadece data için eSim veriyor ve genellikle Türk Telekom üzerinden, bazıları ise Turkcell, ama hiç bu ikisi dışında hizmet vereni görmedim. Eğer bulursanız açıkçası paylaşırsanız benim de işime yarar fazlasıyla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı