Hocam vizesiz ülkelerde macaristan, makedona, arnavutluk, bosna-hersek yer alıyor buralara turla gidilmiyor mu? Bir akrabam bosna-herseğe gitti bugün ve sorun olmadı visesiz.Vizesiz hangi bölge turlarına katılmayı planlıyorsunuz? Malum vize olmadan Türk vatandaşları Bulgaristan'dan dahi geçemiyor.
Hocam vizesiz ülkelerde Macaristan, makedona, Arnavutluk, Bosna Hersek yer alıyor buralara turla gidilmiyor mu? Bir akrabam bosna-herseğe gitti bugün ve sorun olmadı visesiz.
Hocam uçak ile tabii ki. Otobüsle gitmeyi ailemde bende biliyoruz ve aklımızda uçakla gitmek düşüncesi vardı. Uçakla sanırım sorun olmuyor. En yakın neresi bilmiyorum Hırvatistan desek İstanbuldan Hırvatistana gidilmez mi? Sırbistana vize gerekmiyorsa oraya da gitmek isterim açıkçası.Ben sırbistanlıyım bosnaya çok fazla gidip geldim. Türkiye'den bahsettiğiniz ülkelere ancak uçak ile girebilirsiniz. Turlar genelde otobüs ile oluyor ve vize isteyen ülkeler üzerinden geçiyorlar bu sebeple vizeye ihtiyacınız var kapılardan geçebilmek için. Uçak ile 6-7 günlük birkaç ülke turunu 500-800 dolar arasına gezmeniz mümkün değil.
Hocam uçak ile tabii ki. Otobüsle gitmeyi ailemde bende biliyoruz ve aklımızda uçakla gitmek düşüncesi vardı. Uçakla sanırım sorun olmuyor. En yakın neresi bilmiyorum Hırvatistan desek İstanbul'dan hırvatistana gidilmez mi? Sırbistan'a vize gerekmiyorsa oraya da gitmek isterim açıkçası.
Turlara baktığımda 800-900 dolara 7-8 ülkeleri geziyorlar veya şehirleri bilemiyorum fakat 7 günlük turlar gördüm az bakma ile. Uzak tarihlerde yani 6-7 ay veya 1 yıl sonralarda bulunmaz mı ya? Mesela bu tura 1000 dolar veya euro versek yanımızda 300 dolar olsa en fazla napılır ki orda anı kitapçıkları alınır küçük gezilerde satılan heykeller alınır ve yyemek yenir bence. Cahilliğin danişkası sanırım, neyse hocam yani peki güvenilir nereler var? Trivago gibi siteler var ünlü olanlar, onlar ile olur mu?Hırvatistana gidemezsiniz maalesef Türk vatandaşlarından vize istiyor. Sırbistan ve bosnaya vizesiz uçak ile girebilirsiniz. Ancak baktığınız tarihin önemiyle birlikte uçak biletleri sandığınız fiyattan pahalı olabilir. Tur dediğin için birkaç ülke gezip konaklama vs. dahil olarak düşündüm. 500-800 dolara (adam başı) git gel bileti ve 2-3 günlük Max konaklama gerçekleştirebilirsiniz.
Turlara baktığımda 800-900 dolara 7-8 ülkeleri geziyorlar veya şehirleri bilemiyorum fakat 7 günlük turlar gördüm az bakma ile. Uzak tarihlerde yani 6-7 ay veya 1 yıl sonralarda bulunmaz mı ya? Mesela bu tura 1000 dolar veya euro versek yanımızda 300 dolar olsa en fazla ne yapılır ki orada anı kitapçıkları alınır küçük gezilerde satılan heykeller alınır ve yyemek yenir bence. Cahilliğin danişkası sanırım, neyse hocam yani peki güvenilir nereler var? Trivago gibi siteler var ünlü olanlar, onlar ile olur mu?
Çok teşekkür ederim, haklısınız 7-8 ülke biraz abartı onlar şehir olabilir veya gezilecek bölgeler. Tamam bu bilgileri bir kenara yazacağım çok teşekürler.Sanırım bir yanlış anlaşılma var. 7-8 ülkelik 6-7 günlük bir turun ülkeler arası yolculuğu uçak ile yapılması pek mümkün değil. Sebebi bahsettiğimiz ülkelerin zaten balkan ülkesi olup hemen hemen yan yana olmaları. Bu ülkeler arası uçak kullanmak sadece 800 dolardan fazla maliyete sebep olacaktır. En doğrusu yarın iş saatleri içerisinde tur acentalarını arayıp sözlü bilgi alıp teyit etmen. Haricinde evet trivago gibi siteler güvenilir ancak tur her şeyi kapsamıyor mesela yemek. Anlaşmalı oldukları yerde size günlük birer öğün veriyorlar veya devamındaki öğünlerde sizi yine anlaşmalı oldukları yerlere götürüp orada ek olarak size ödetip aslında tur ucuz diye düşündüğünüz parayı sizden çıkarıyorlar. Gelelim yanınızda götüreceğiniz paraya. Öncelikle dolar değil euro olarak hesaplamanız daha makul (balkan ülkeleri için). Bir haftalık bir sürede hediyelik harici minimum 500 euro götürmelisiniz. Hediyelik tamamen opsiyonel olduğu için bir şey diyemeyeceğim. En basit örneği en ufak bir hediyelik turist tuzağı olduğu için 5-7 euro arası olacaktır. Yemek ise kalite ve konuma göre değişmek ile birlikte ortalama öğün adam başına 10 euro olarak hesaplayabilirsiniz.