Yurt dışı üniversite başvurusu ne zaman yapılmalı?

Estas

Picopat
Selamlar. Yurt dışında okumayı düşünüyorum. Ama şu anda kafam başvuru tarihleri konusunda karışık. Araştırdığıma göre genel olarak 6-9 ay gibi bir süre önce yapılıyor. Burasını anladım. Şimdi kafamın karıştığı yere geleyim. Ben 11.sınıfım. Bu sene sınıfta kaldım. Zorundaydım çünkü psikolojim kötüleşti. Geçen sene notlarım çok iyiydi. Ama bu sene önceden iyi olduğum derslerden bile sürekli düşük aldım.

Ben de biraz kendimi dinlendirmek için sınıfta kaldım. Bu sebeple sınıfta kalmasam ortalamam zaten çok düşük gelecekti. Bence bu daha kötü bir ihtimal. Psikolojimin tanıları da var, kanıtlayabilirim. Neyse, ben seneye açığa geçip 1 senede mezun olmayı planlıyorum.

Yani 11.sınıfı ikinci kez okumam gereken tarihte açığa geçeceğim. Kredim yeterse 1 senede mezun olurum. Ama ben açık liseden 1 sene mi, yoksa 2 senede mi mezun olacağımı bilmiyorum. Şimdi eğer açığa geçer geçmez, yani hemen şimdiki eğitim döneminden sonraki eğitim döneminin başında üniversiteye başvurursam 1 senede mezun olacağımın garantisi yok. Benim başvuruma "1 yılda mezun olmayabilir, bu yüzden mezun olması daha garanti olan diğer kişileri kabul edelim." gibi bir düşünceyle başvurumu reddedebilirler mi?

Ayrıca ben 1 yıl içinde mezun olacakmış gibi, yani hemen sonraki dönem başvuracakmış gibi hazırlanmaya başlamalı mıyım sizce? Ayrıca başvurum onaylanırsa ama ben mezun olamazsam bir sıkıntı çıkar mı? Biraz karışık bir konu ama umarım anlamışsınızdır.

Olabildiğince ve bildiğimce cevaplayacağım. Başta senin sınıfta kalman engel oluşturmaz ama gpa (bildiğimiz OBP) bazı üniversiteler için önem oluşturuyor özellikle İtalya ve İngiltere'de okuyanlar lisede not ortalamasının önemli olduğunu söylüyor. Şu anda gireceğin iki sınav var birisi dil sınavı (IELTS) diğeri ise SAT eğer Amerika/Kanada düşünüyorsan. Sat sınavında ingilizcenin çok iyi olması lazım onun dışında YKS kadar zor matematik sormazlar korkma ama şu anda IELTS için çalışmalara başla iyi bir İngilizce seviyesine gel. IELTS sınavının sonucunu 2 sene içinde kullanabilirsin kendini denemekten çekinme. Altta kalan bir dersin olmasın. Her üniversitenin senin lise diplomanı isteyeceğini de unutma o yüzden üniversitelere başvurmak şu an işe yaramayabilir, sen dil sınavın için kas rahat ol notlarını iyi tutmaya bak diplomanı aldığında iyi bir İngilizcen olursa süreci kısaltırsın. sen şu sıralar istediğin üniversitelerin şartlarını araştırıp öğren yeterlii. (umarım yardımcı olmuşumdur basit şeyler dediklerim ama araştırıp sende hemencik öğrenirsin)

Teşekkürler Ama benim sorum daha çok başvuru tarihi içindi. Mezun olmadan önce başvurabildiğimizi düşünüyorum, çünkü mezun olduktan sonra başvurursam 1 yılım gidecek. Benim başvurmak istediğim ilk ülke Güney Kore. TOPIK sınavına girmem gerekiyor ama şimdi başlarsam bile yetişmesi zor. Eğer direkt açığa geçer geçmez başvuracaksam fazla çalışmam gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…