Yurt Dışına Bilgisayar Satmak

Furkan123123

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Arkadaşlar notebookumu satmak için Sahibinden’e koydum, yurt dışından bir alıcı çıktı (numarası ABD gösteriyor) paramı ver kargonu göndereyim dedim ve Iban no'mu verdim, alıcı kişiden kargo adresi istediğimde asker olduğunu para ödedikten sonra bana kargo teslimatı için bilgi vereceğini söyledi, ben de tereddüte düştüm. Fiyat konusunda hiç pazarlığı da olmadı, bu kişinin dolandırıcı ya da benzeri kötü niyetli biri olma ihtimali var mıdır? Ve kargo ücretleri yurt dışına nasıldır? Bu ticaret yüzünden herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazışmalarınızın kaydını saklayın. Karşı taraf parayı hesabınıza gönderip adresini de verince kargoya verirsiniz. Yine onun da dekontunu saklayın. Bir problem olacağını sanmıyorum. Satıcı sizsiniz sonuçta. Kargo fiyatları yurt içinde de pahalı, yurt dışına biraz daha pahalı olur. Bunun da bilgisini verin karşı tarafa, standart satışlarda aksi şekilde pazarlık yapılıp anlaşılmadığı sürece kargoyu alıcı öder. Adres vb. bilgileri cep telefonu üzerinden ve Sahibinden üzerinden mesaj olarak atmasını söyleyin. Her ihtimale karşı bunlar sizin güvenceniz olur.

Not; biraz fazla abartmış ve ciddiye almış olabilirim durumu ama işi garantiye almak göz çıkarmaz.(y)

Şunu da belirteyim; bu şekilde dolandırıcılar var, nasıl bir sistemle çalışıyorlar bilmiyorum ama genelde yurt dışında çalışan veya yabancı uyruklu asker olarak tanıtıyorlar kendilerini.

Parayı o ilk yatıracak sonra siz kargolayacaksınız sanırım doğru mu? O zaman pek bir sorun yok asıl düşünmesi gereken o kişi:) Ben de İngiltere'de birine benzer bir satış yapmıştım. Hiç pazarlık veya soru sormadı almak istediğini söyledi ve kura göre Euro olarak yolladı bana ücreti. Sanırım onlarda pek böyle şeyler yok:) Sattığım şey elektronik değildi o yüzden ben PTT aracılığı ile yolladım. UPS gibi uluslararası kargo kullanabilirsin sen de.

Uyarılarınız için teşekkürler arkadaşlar, biraz araştırdım bu olayı bu tarz saçma vaadlerle insanları dolandırmaya çalışıyorlarmış kişilerle telefon görüşmesi yaptım para yatırdıklarını ve cihazı yollamazsam polise söyleceklerini söylediler fakat banka ile görüşmem sonucunda öğrendim böyle durumlarda para 2 günden önce hesaba geçmezmiş dolayısıyla adamların dolandırıcı olduğunu anladım adamlar hesabına para geldi diye fake mailler atıyorlar :D cihazı satmadım sonuç olarak

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı