Yurt dışına çıkmak kolay mı?

Başkan ne güzel anlatıyorsun yav hayrına bizide götürsen

Bence de cikmak sorun degil. Kriteleri guc bela halledebilirsiniz.

Başkan ne güzel anlatıyorsun...
Senelerce gece gündüz çalıştım, şu anda rahatken bile günlük 3-4 saat civarı uyuyorum geçmişteki çalışma temposunda alıştığım için. Çok zor oldu, yıllarca yıprandım ama şimdi bunların kaymağını yiyorum. Birinin gelecek kaygısı olmaması gerçekten büyük şans, umarım bir gün hepiniz bu kaygıdan kurtulabilirsiniz.

Akademik hayatin iyi gidiyor mu?
Ben de senin dediklerini yazacaktim ama uzulmesin diye yazmadim.

Kolay olsaydı kimse kurtulmak istemezdi.

İnşallah hocam. Yurt dışı kurtuluş gibi gözüksede insan sevdiklerinden ayrı kalınca dünyaları kazansada pek bir anlamı olmuyor. Ömür bitmeden bu kaygıdan pek kurtulamayacağız gibi duruyor hocam.

Ben akademi de surekli kalmak istiyorum. Dedim bulmusken boyle birini sorayim.
Akademik hayat için soru sorulabilecek en yanlış kişiyim. Okuldan hep nefret ettim, istediğim etiketi aldığım anda öğretim hayatından kaçarak uzaklaştım, devamını getirmeyi hiç düşünmedim.

Bir arkadaşım var mesela, o da öğrenci olmayı seviyor ama burjuva öğrencisi o biraz. ABD'de 1 yıl, Almanya'da 1 yıl, Fransa'da 2 yıl, İngiltere'de 4 yıl öğrencilik yaptı yüksek eğitimlerde. Şimdi Almanya'ya geri döndü, İngiltere'deki doktorasının bitirme tezini hazırlıyor. Fanteziye kaçanlar var, bana tuhaf geliyor çünkü yaşı 30'u geçti artık ve daha hiçbir tecrübesi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…