Yurt dışına gitmek mi sözleşmeli er/asker olmak mı?

Vahiy yoluyla gelmiyorsa karsinda kim oldugunu bilmedigin adami PKK'li diye itham etmeyeceksin. Vatanini seven okur adam olur demek kotu bir sey mi basta kurucumuz ve atamiz Ataturk bu amacla Cumhuriyet'i kurduktan hemen sonra yurt disina egitim almalari icin onlarca kisiyi yollamadi mi? Simdi elinde IHA - SIHA veya yerli uretim tank - obus olmasaydi da elinde falzadan 100.000 uzman cavus olsa daha mi iyiydi mesela? Lafi bir yerlere cekip manipule etmeye kalkma ters teper. Benim yaptigim yorum zaten konu ozelinde yorum. Oraya buraya ceken sensin.

Simdi elinde IHA - SIHA veya yerli uretim tank - obus olmasaydi da elinde falzadan 100.000 uzman cavus olsa daha mi iyiydi mesela?
Buna karar verecek düşünecek merci sen değilsin bunu sorgulamak sana veya bana düşmüyor.

Vatanini seven okur adam olur demek kotu bir sey mi basta kurucumuz ve atamiz Ataturk bu amacla Cumhuriyet'i kurduktan hemen sonra yurt disina egitim almalari icin onlarca kisiyi yollamadi mi?
Bana lafı başka bir yere çekme derken senin yaptığın ne peki? Konunun okumak ile alakası ne vatanını seven adam okumaz mı demişim ben? Adam sözleşmeli er olmak mı yoksa yurtdışı mı demiş. Düzgünce kardeşim askeriyenin şartları zor imkanın varsa çık dersin biter. Askerlik şöyle askerlik böyle diye tartışmanın yeri burası değil.

Sorgulamak veya karar merci ile alakasi yok. Mevcut duzende gelismis bir askeri teknolojiye sahip olmak askeriye acisindan birinci oncelik ki oyle olmali zaten. Mevcut askeri butce de en fazla bu amacla ayriliyor.

Hadi astsubaysan en azindan calistigin surece maasin iyi oluyor veya onu gectim rutbe atlayip emir komuta zincirine dahil olarak olaylarin gidisatini degistirebilecek seviyeye gelebiliyorsun. Uzman cavusluk yap 10 yil ertesi gun tak diye sozlesmeni fes etmeyeceklerinin garantisini kimse veremez. Her sey duzeninde gitse bile sonrasinda da seni bekci veya zabita turevi yapiyorlar veya arka planlara atiyorlar. Simdi bunlar gerceklerse ve ben bunu oturdugum yerden degistiremeyeceksem, konuya uzman cavus olunur mu diyen adamin da bunlari bilmesinde sakinca yok. Gelmis bir de diyor ki soyle boyle diye tartismanin yeri burasi degil. Sen mi karar veriyorsun? Istiyorsa raporla bakayim ne cevap alacaksin? Nasilsa ben gitmeyecegim, birileri gitsin oralarda askerlik yapsin bir sey diyip de insanlari askerlikten sogutmayin kafasi esas en bencilce dusunce. Birilerinin senin yerine olmesi daha kolay cunku degil mi? Yahu kendi mesajinda diyorsun meslegi seven astsubay adam kuzey irak cikmasin diye dua ediyor diye sonra gelip ben adama uzman cavus olma dedim diye kendince ahkam kesip beni PKK'li ilan ediyorsun.

O zaman bu şartların iyileşmesi düzelmesi için uğraşmak gerek. Senin burada yok bunlar şöyle kandırılıyor böyle kandırılıyor demenin kimseye bir faydası yok olmayacak da. Evet burada şartların iyileşmesi için de senden mücadele etmeni zaten beklemiyorum ama sadece bakış açın yanlış. Bu benim şahsi görüşüm bakış açının çok doğru olduğunu düşünüyorsan da benim diyebileceğim bir şey yok.
Nasilsa ben gitmeyecegim, birileri gitsin oralarda askerlik yapsin bir sey diyip de insanlari askerlikten sogutmayin kafasi esas en bencilce dusunce.
Benim gitmeyeceğini nerden biliyorsun.
Yahu kendi mesajinda diyorsun meslegi seven astsubay adam kuzey irak cikmasin diye dua ediyor diye.
Farkımız şu ben bu adamın kandırıldığını söylemiyorum.

O adam astsubay zaten uzman cavus degil. Ikisi arasinda daglar kadar fark var. Astsubay olmak isteyen birisine iyi dusun derim sadece gidip olma demem.

Olay fayda zarar olayi degil. Burasi bir forum ve ben bu konuda kendi gorusumu belirtebilirim. Sen buna katilmiyorsan katilma ama sonra her katilmadigina da gidip PKK'li ithami vurma. Senin benim dusuncelemerime katilmana ihtiyacim yok.

Olay fayda zarar olayi degil. Burasi bir forum ve ben bu konuda kendi gorusumu belirtebilirim. Sen buna katilmiyorsan katilma ama sonra her katilmadigina da gidip PKK'li ithami vurma. Senin benim dusuncelemerime katilmana ihtiyacim yok.
Gözlemlemlediğim pek çok PKK sempatizanlarının askerlik şöyle kötü şöyle aslerlik yapmayın böyle askerlik yapmayın askerleri vatanı koruyacaksın diye kandırıyorlar dediğini biliyorum bu sebeple eğer birisi bu sözleri kullanırsa ben otomatikman art niyet ararım. Görüşümü haksız bulabilirsin katılmaya da bilirsin ama durum bu. Sağlıcakla kal.

Benim lafim tum askerlik gorevlerine veya askerlige degil, uzman cavusluga zaten. Asker olmasin demiyorum, uzman cavus olmasin diyorum. Basindan beri yazdiklarimi nasil bir kafada okudunuz cozemedim. Tekrar saglikli bir kafayla okuyun isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…