Yurt dışına gitmek mi üniversite okumak mı?

Jackkalk

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba ben 11. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim babam 4 senedir Belçika'da çalışıyor beni de götürmek istiyor geçen sene filan pek dert etmiyordum ama yıllar yaklaşınca tedirgin olmaya başladım MSÜ'de astsubay olmak istiyorum sizce hangisi daha mantıklı? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı dilin nasıl hocam zorluk çekme orda. Bir de müslümanlara ve türklere biraz ırkçı yaklaşıyorlar onlar yinede belçika daha iyi ama.

Kanka az aklın varsa uçar gidersin şu ülkeden. Bu ülke için askerlik yapmaya değmez kimsenin can güvenliği bile sağlanamıyor. Orda en kötü işte çalışsan bile kendi yolunu bulursun.

Kanka az aklın varsa uçar gidersin şu ülkeden. Bu ülke için askerlik yapmaya değmez kimsenin can güvenliği bile sağlanamıyor. Orda en kötü işte çalışsan bile kendi yolunu bulursun.
doğru diyorsun ya

Yabancı dilin nasıl hocam zorluk çekme orda. Bir de müslümanlara ve türklere biraz ırkçı yaklaşıyorlar onlar yinede belçika daha iyi ama.
ya çok iyi değil kötüde değil

doğru diyorsun ya

ya çok iyi değil kötüde değil
Hocam çok da problem değil hızlıca öğrenirsiniz bence gurbetin en zor yanı ailenizle görüşememektir aileniz de ordaymış direk uçun bencede. Benim de öyle durumum olsa direk uçardım.

Bence üniversite bitirin burada, yüksek lisans vs. Belçika'da yapın.

Türkiye dışı çoğu ülkede hep üniversitelerde okumak için bayağı para ödemeniz gerekiyor (tuition fee), 8 sene okuyacaksınız çok pahalıya patlar, 4 sene TRde ücretsiz 4 sene yurtdıșında olur şahsen.

Bence üniversite bitirin burada, yüksek lisans vs. Belçika'da yapın.
Hocam buranın şartlar cidden daha zor oraya adapte olursa onun için daha iyi olur bence burda sınav kazanmak falan bile daha zor.

Hocam buranın şartlar cidden daha zor oraya adapte olursa onun için daha iyi olur bence burada sınav kazanmak falan bile daha zor.

Benim şahsi görüşüm, ben yurt dışından da kabul aldım üniversite için, (Polonya ve Macaristan), oraya gitmek varken burada 100% burslu okumayı tercih ettim, pişman da değilim ama yine konu sahibine kalmış.

Hangi bölüm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…