Yurt dışına gitmek vs Türkiye'de devlet memuru olmak

Pratikte doğru teorikte çokta geçerliliği olmayan bir düşünce. Yurt dışında özellikle Avrupa'da bir ülkeye gittiğiniz zaman buradakinden çok farklı bir hayat yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Amerika'da belki kendi işinizi başlatabilir veya ustalık gerektiren bir mesleğe sahipseniz çok daha rahat edebilirsiniz.
Nasıl farklı olmayacak hocam o kadar da değil, burda toros bile alamazken orda en azından ortalama bir araba alınıyor. Ekonomiyi geçtim sırf hukuk ve adalet bile Türkiye'den kat ve kat daha iyi hayat yaşamamıza olanak sağlar.

Nasıl farklı olmayacak hocam o kadar da değil, burda toros bile alamazken orda en azından ortalama bir araba alınıyor. Ekonomiyi geçtim sırf hukuk ve adalet bile Türkiye'den kat ve kat daha iyi hayat yaşamamıza olanak sağlar.
Alacağınız arabayı uzun yıllar kredi ödeyerek alacaksınız. Burada da aynı şekilde araba alabilirsiniz. Elbette araba konusunda hak veriyorum yurt dışı daha iyi çünkü Türkiye'de vergiler çok ağır. Fakat elinizde bir ustalık yoksa orada da o arabayı almak yıllarınızı alacak. Aradaki tek fark uzun vadeli kredi olacak.

Avrupa asgari ücretliler için iyi değil geçinirsin rahat da yaşarsın ancak başka hiçbir şey yapamazsın. Türkiye'de hatrı sayılır bir üniversiteden mezun olup yüksek lisansla oraya yerleşmek daha mantıklı gibi.

Yani aşağı yukarı evet ama TR'de işçi olmak yerine Amerika'da işçi olmak daha iyidir. Kira ödeyip yaşayabilir en azından.
Türkiye'de de bir işçi İstanbul dışı çoğu şehirde kira ödeyip yaşayabilir. Vasıfsız bir personel Amerika'da da zengin eyaletlerde yaşayamaz. Arada çok bir fark olmaz. Bu şekilde gidip sonra gerisin geriye Amerika'ya daha girememeyi göze alarak dönen binlerce genç var.

Türkiye'de de bir işçi İstanbul dışı çoğu şehirde kira ödeyip yaşayabilir. Vasıfsız bir personel Amerika'da da zengin eyaletlerde yaşayamaz. Arada çok bir fark olmaz. Bu şekilde gidip sonra gerisin geriye Amerika'ya daha girememeyi göze alarak dönen binlerce genç var.
Evli olmadığı sürece bir şekilde hayatta kalınır fakat işte büyük şehirler dışında iş kıtlığı sıkıntısı var ne yazık ki Türkiye'de. Hocam bir de şu Amerika örneği çok doğru kiralar dehşet pahalı olur çünkü her yer lüks ev olur :) fakat normal eyaletlerde yaşanırsa tabii ki de çok rahat yaşam sürülür bir de araba konusunda hocam ben araba alacağım zaman 2. el almayı düşünüyorum çünkü meslek olmadan sıfır bir alman arabası vb. güzel araba almak kredi olmadan zor alınır fakat beygiri fazla olmayan normal aile arabası kredisizde alınır diye düşünüyorum, bir de ben sizi 2.el araba almak zor dediniz zannettim bu arada kusura bakmayın.

Evli olmadığı sürece bir şekilde hayatta kalınır fakat işte büyük şehirler dışında iş kıtlığı sıkıntısı var ne yazık ki Türkiye'de. Hocam bir de şu Amerika örneği çok doğru kiralar dehşet pahalı olur çünkü her yer lüks ev olur :) fakat normal eyaletlerde yaşanırsa tabii ki de çok rahat yaşam sürülür bir de araba konusunda hocam ben araba alacağım zaman 2. el almayı düşünüyorum çünkü meslek olmadan sıfır bir alman arabası vb. güzel araba almak kredi olmadan zor alınır fakat beygiri fazla olmayan normal aile arabası kredisizde alınır diye düşünüyorum, bir de ben sizi 2.el araba almak zor dediniz zannettim bu arada kusura bakmayın.
Estağfurullah kusura bakılacak bir durum yok. Olay tamamen şundan ibaret; eğer ki siz elinizde meslek yoksa Türkiye'de ortalama 30 bin lira maaş alırsınız. Ortalama bir şehirde 15 bin lira kira verseniz, ay sonunu kenara para atamadan kapatırsınız.
Amerika'da elinizde meslek yoksa ayda 2,500 - 3,000 dolar kazanırsınız. Ortalama bir eyalette 1,500 - 2,000 dolar kira verseniz gene kenara doğru düzgün para atamadan ayı kapatırsınız. Arada gözle görülür bir fark olması için Amerika'da günlük 12 - 13 saatlere varan çalışmalar yapmanız gerek. Sosyal medyada "1 haftada iPhone 16 Pro Max aldım" şeklinde paylaşım yapan arkadaşların çoğu haftada 70 - 80 saatleri görüyor.

Fakat olur ki elinizde tesisatçılık, elektrikçilik gibi bir meslek olur, Türkiye'de kazanırsınız 70 bin lira, Amerika'da kazanırsınız 7- 8 bin dolar. Bu sefer Amerika'da siz çok rahat edersiniz. Elinizde böyle sizi rahat ettirecek bir meslek yoksa oraya hiç gitmeyin. Pişman olur geri dönersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı